L'Ajuntament de l'Ampolla aprova el pressupost per a l'exercici 2024 amb un increment en la inversió pública

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova el pressupost per a l'exercici 2024 amb un increment en la inversió pública

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova el pressupost per a l'exercici 2024 amb un increment en la inversió pública

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova el pressupost per a l'exercici 2024 amb un increment en la inversió pública

Ajuntament
  • Ajuntament
Ple de l'Ajuntament

El pressupost de l'Ajuntament de l'Ampolla per al 2024 ascendeix a 6.777.349,16 euros. Uns comptes que posen l'accent en l'esforç per reduir la despesa ordinària i en l'ajust d'algunes partides.

El pressupost municipal, que s'ha aprovat amb els vots favorables de Sumem per l'Ampolla – Junts i del PSC i els vots en contra del grup municipal Millorem l'Ampolla – ERC, incrementa la partida d'inversió fins a un 9% respecte al pressupost de l'any anterior.

L'exercici per al 2024 destaca per l'increment en la partida d'inversió pública, que és de 674.139,52 euros. Hi destaquen la remodelació de l'entrada principal del municipi i també la millora i el condicionament de la zona lúdico-esportiva que hi ha entre els carrers de l'Encanyissada, Lluís Companys i Ventura i Gassols i la creació de dos nous parcs, un d'ells situat a la zona enjardinada del passeig de l'Arenal, i l'altre ubicat a la zona Lúdico-Esportiva del municipi, concretament a la part posterior dels edificis de la llar d'infants i del centre de dia.

Pel que fa a la cohesió social, es destinen un total de 302.557,10 euros. Entre les accions que es tenen en compte en aquesta partida hi ha el xec nadó per als nounats empadronats a l'Ampolla, activitats culturals i esportives per a la gent gran, els ajuts destinats a pal·liar la pobresa energètica i les subvencions per a persones dependents.

En el cas de l'àrea d'esports, la partida compta amb un pressupost de 273.135,42 euros. En la qual s'inclouen fites esportives com l'Ironcat, així com subvencions per al teixit associatiu d'aquest àmbit.

"És un pressupost prudent, ja que no s'ha inclòs l'increment de l'aportació dels Fons de l'Estat, ni part d'algunes subvencions de la Diputació de Tarragona així com tampoc els Fons de Transició Nuclear, pel fet que en aquests moments no es disposa de la xifra exacta que l'Ajuntament de l'Ampolla rebrà per cada concepte", especifica l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa.

Així mateix, aquest 2024 serà el punt de sortida de la participació ciutadana, la ciutadania de l'Ampolla podrà escollir quins projectes s'executaran l'any 2025.

También te puede interesar...

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova per unanimitat la declaració institucional de rebuig a la interconnexió de xarxes d'aigua del CAT amb el Ter-Llobregat
15/03/2024
El Ple ordinari del mes de març de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrat el 14 de març, ha aprovat per unanimitat la declaració institucional proposada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre de rebuig a la interconnexió de xarxes d'aigua del CAT amb el Ter-Llobregat.
L'Ajuntament de l'Ampolla demanarà tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros
28/11/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat un Ple extraordinari el 27 de novembre sol·licitat per part del grup municipal Millorem l'Ampolla – ERC.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per defensar les festes amb bous
07/11/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat el dimarts 7 de novembre un Ple extraordinari en el qual s'ha aprovat la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per l'Ampolla – Junts en suport a mantenir les modalitats de llei que regulen les festes tradicionals amb bous a Catalunya.
L’Ajuntament de l’Ampolla pujarà un 3,13% l’IBI i un 10% la taxa de la brossa l’any 2024
11/10/2023
El Ple extraordinari, celebrat el 10 d’octubre, ha aprovat l'increment del 3,13% de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) després de quatre anys sense apujar ni impostos ni taxes.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques
15/09/2023
El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 14 de setembre, ha aprovat per unanimitat la designació de representants en la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que seran Víctor Colomines i Meritxell Faiges; en el Consell Directiu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que serà Meritxell Faiges; en el Consell Escolar de l’Escola Mediterrani, que serà Gemma Caballé, en el Grup Litoral – Costa de l’Ebre, que serà José Luís Pitarque; en el Consorci del Desenvolupament del Baix Ebre- Montsià, que serà Francesc Arasa; i en el Consorci Localret, que serà Cristina Bellés.