L'Ajuntament de l'Ampolla demanarà tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros

L'Ajuntament de l'Ampolla demanarà tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros

L'Ajuntament de l'Ampolla demanarà tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros

L'Ajuntament de l'Ampolla demanarà tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros

Ajuntament
  • Ajuntament
Ple de l'Ajuntament

L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat un Ple extraordinari el 27 de novembre sol·licitat per part del grup municipal Millorem l'Ampolla – ERC. Un dels punts que s'ha debatut ha estat una proposició presentada per aquest mateix grup segons la qual es demanava la modificació de la base 30 d'execució del pressupost per fer obligatòria la demanda de tres ofertes o pressupostos en la contractació menor, en valors de més de 3.000 euros. Aquest punt va ser rebutjat pels vots a favor del grup municipal Millorem l'Ampolla – ERC i els vots en contra dels grups municipals Sumem per l'Ampolla – Junts i del PSC. Les raons que els dos grups que han votat en desacord han exposat és que la proposició "té defectes en el contingut i això la fa confosa”.

En aquest sentit, l'Equip de Govern actual té previst fixar a les bases d'execució dels pressupostos de l'exercici 2024 la petició de tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros.

"Aquesta decisió s'ha pres, en primer lloc, per optimitzar els recursos econòmics de l'ens, però també per les acusacions que s'han fet sense cap fonament segons les quals es deia que des de l'Ajuntament es realitzaven contractacions de manera inapropiada i a dit”, explica Meritxell Faiges, primera tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de l'Ampolla.

"Des del consistori no podem assegurar que aquesta mesura beneficiï les empreses locals, però no es poden permetre aquestes acusacions sobre aquestes contractacions i després que no s'acceptin les conseqüències", afegeix Faiges.

L'Ajuntament de l'Ampolla serà dels pocs consistoris que adoptaran aquestes mesures pressupostàries, ja que la llei no obliga a sol·licitar diversos pressupostos si no s'arriba a la quantitat de 40.000 euros en obres i de 15.000 euros en serveis i subministraments.

En la passada legislatura es demanaven tres pressupostos en casos d'obres quan aquests treballs sobrepassaven els 12.000 euros. El mateix procediment es va dur a terme en contractacions d'altres àmbits, consultant diverses empreses que oferien el mateix servei per poder contractar la més beneficiosa.

También te puede interesar...

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova per unanimitat la declaració institucional de rebuig a la interconnexió de xarxes d'aigua del CAT amb el Ter-Llobregat
15/03/2024
El Ple ordinari del mes de març de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrat el 14 de març, ha aprovat per unanimitat la declaració institucional proposada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre de rebuig a la interconnexió de xarxes d'aigua del CAT amb el Ter-Llobregat.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova el pressupost per a l'exercici 2024 amb un increment en la inversió pública
28/12/2023
El pressupost de l'Ajuntament de l'Ampolla per al 2024 ascendeix a 6.777.349,16 euros. Uns comptes que posen l'accent en l'esforç per reduir la despesa ordinària i en l'ajust d'algunes partides.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per defensar les festes amb bous
07/11/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat el dimarts 7 de novembre un Ple extraordinari en el qual s'ha aprovat la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per l'Ampolla – Junts en suport a mantenir les modalitats de llei que regulen les festes tradicionals amb bous a Catalunya.
L’Ajuntament de l’Ampolla pujarà un 3,13% l’IBI i un 10% la taxa de la brossa l’any 2024
11/10/2023
El Ple extraordinari, celebrat el 10 d’octubre, ha aprovat l'increment del 3,13% de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) després de quatre anys sense apujar ni impostos ni taxes.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques
15/09/2023
El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 14 de setembre, ha aprovat per unanimitat la designació de representants en la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que seran Víctor Colomines i Meritxell Faiges; en el Consell Directiu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que serà Meritxell Faiges; en el Consell Escolar de l’Escola Mediterrani, que serà Gemma Caballé, en el Grup Litoral – Costa de l’Ebre, que serà José Luís Pitarque; en el Consorci del Desenvolupament del Baix Ebre- Montsià, que serà Francesc Arasa; i en el Consorci Localret, que serà Cristina Bellés.