L'Ampolla, un dels municipis capdavanters en aplicar el servei de recollida selectiva de la fracció orgànica porta a porta adaptat als grans productorsL'Ampolla, un dels municipis capdavanters en aplicar el servei de recollida selectiva de la fracció orgànica porta a porta adaptat als grans productors

L'Ampolla, un dels municipis capdavanters en aplicar el servei de recollida selectiva de la fracció orgànica porta a porta adaptat als grans productors

L'Ampolla, un dels municipis capdavanters en aplicar el servei de recollida selectiva de la fracció orgànica porta a porta adaptat als grans productors

L'Ampolla, un dels municipis capdavanters en aplicar el servei de recollida selectiva de la fracció orgànica porta a porta adaptat als grans productors

Ajuntament
  • Ajuntament
Serveis

L'Ampolla és un dels municipis del Baix Ebre capdavanters en aplicar el servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors que el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha començat a aplicar aquesta setmana.

El nostre municipi se suma a Camarles, el Perelló i l'Aldea on també s'està posant en pràctica aquest nou servei. Així doncs, el COPATE ha lliurat un contenidor amb xip adaptat a les seves necessitats per poder separar correctament la fracció orgànica a 65 establiments d'aquests quatre municipis. En concret, a l'Ampolla s'hi han adherit 35. Un servei que més endavant s'estendrà a la zona litoral del Montsià.

Aquest servei s'afegeix a la recollida de la resta de residus porta a porta de les fraccions paper-cartró, vidre i envasos que l'Ajuntament de l'Ampolla ofereix a tots els establiments del municipi per facilitar el reciclatge. “Sempre ens ha preocupat la cura del medi ambient i posar a l'abast de la ciutadania totes les eines possibles perquè es recicli correctament. Els restaurants, bars, cafeteries, comerços... són generadors d'un alt volum de residus i amb aquest servei que fa anys que brindem pretenem que tinguin tots els mitjans perquè separin bé els residus que produeixen”, explica Geno Cabrera, regidora de Serveis Municipals de l'Ajuntament de l'Ampolla.

“La fracció orgànica era fins ara l'única recollida selectiva que no s'oferia des del consistori. Amb aquest servei que ha posat en marxa el COPATE, podem dir que al nostre municipi els grans generadors de residus tenen al seu abast la recollida selectiva porta a porta de tots els residus que generen. D'aquesta manera, estem convençuts que millorarem la taxa d'impropis del municipi per poder incrementar també el retorn del cànon de residus", afegeix Cabrera.

El COPATE ha posat en marxa la recollida porta a porta adaptada als grans productors (restaurants, bars, cafeteries, hotels, càmpings, etc.) després de realitzar els últims mesos una campanya informativa amb el lema Tanca el cercle. Així, durant aquest període se'ls ha informat de la necessitat de separar correctament l'orgànica, se'ls ha donat informació del nou servei de recollida pel que fa a freqüències i horaris i s'han analitzat les necessitats de cada establiment.

Aquest sistema permetrà fer un seguiment més acurat del comportament dels comerços implicats. En aquest sentit, es promourà la corresponsabilitat, es garantirà el control d'ús i es farà possible l'establiment de mesures fiscals per part dels ajuntaments adaptades al pagament per generació de residus.

Amb el canvi de model de recollida selectiva es pretén augmentar la taxa de reciclatge per tal d'arribar als límits legals establerts per la Comissió Europea, els quals determinen que cal assolir un 55% de la recollida selectiva el 2025 i un 60% el 2030. Actualment, la taxa de recuperació al Baix Ebre i Montsià se situa entorn del 52%.

Pel que fa al cost d'aquesta actuació és de 236.391,94 euros, subvencionada parcialment per l'Agència de Residus de Catalunya. Aquest cost inclou la campanya informativa, el vehicle amb la tecnologia d'identificació prevista i els cubells adaptats per a la matèria orgànica comercial.

También te puede interesar...

L'Ajuntament de l'Ampolla posa en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana
16/10/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha posat en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ampolla que permetrà atendre les persones que necessiten orientació de qualsevol mena o bé volen presentar un suggeriment o una queixa.
El COPATE valora molt positivament l'acollida del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el porta a porta
06/09/2023
El president del COPATE, Xavier Faura, s'ha reunit recentment amb l'alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i amb el regidor de Gestió de Residus de l’Ampolla, Sebastià Castañeda, per fer una valoració sobre els primers mesos del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors.
Obertes les inscripcions per als campus d’estiu de l’Ampolla
19/05/2023
Els infants de l’Ampolla aquest estiu podran triar entre diferents modalitats de campus, segons les seves preferències esportives i de lleure.
Fins al 15 de maig, respon l'enquesta de satisfacció sobre el menjador i els serveis d'acollida de l'Escola Mediterrani
25/04/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha posat en marxa una enquesta de satisfacció a través de la plataforma digital 'Decidim l'Ampolla'.
L'Ajuntament de l'Ampolla inverteix més de 4.000 euros en oferta formativa per a la ciutadania
07/02/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha invertit 4.452,50 euros en oferta formativa per a la ciutadania. Aquest febrer, s'han posat en marxa dos cursos, un de 30 hores adreçat a persones que vulguin aprendre anglès, i un altre per a usuaris amb un nivell bàsic sobre navegació i comunicació en el món digital ACTIC/C3.