S'inaugura la nova Via Verda que unirà l'Aldea, Camarles-els Lligallos i l'Ampolla

S'inaugura la nova Via Verda que unirà l'Aldea, Camarles-els Lligallos i l'Ampolla

S'inaugura la nova Via Verda que unirà l'Aldea, Camarles-els Lligallos i l'Ampolla

S'inaugura la nova Via Verda que unirà l'Aldea, Camarles-els Lligallos i l'Ampolla

Ajuntament
  • Ajuntament
Turisme

Aquest dilluns, 11 de juliol, s'ha inaugurat el primer tram de la nova Via Verda de l'hemidelta esquerre del Delta de l’Ebre. La ruta ciclista unirà l'Aldea, Camarles-els Lligallos i l'Ampolla. Tindrà 11,4 quilòmetres i el primer tram, d'1,8 quilòmetres, ja està en marxa a l'Aldea. La via va per l'antic traçat del ferrocarril que unia València i Barcelona, en desús des de 1997. Els alcaldes confien poder-la unir amb la Via de la Val de Zafán, a l'hemidelta dret, que unirà Tortosa amb la Ràpita. L'adequació del primer tram ha costat 38.618 euros, 15.400 dels quals subvencionats. Els alcaldes han celebrat la iniciativa compartida i treballen perquè Adif cedeixi l'antiga estació i la zona ferroviària de Camarles.

Els alcaldes de Camarles, l'Ampolla i l'Aldea han acordat el nom del nou actiu turístic, Via Verda Delta de l’Ebre, tot i que se n'ha d'habilitar una altra resseguint el riu Ebre i que durà el nom Via Verda del Carrilet, perquè ressegueix l'antic traçat de la línia que unia Tortosa i la Cava (Deltebre). L'alcalde de Camarles, Ramon Brull, i l'alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, han celebrat poder compartir la iniciativa, perquè representarà un gran actiu turístic per als tres municipis.

“Hem de ser molts conscients de com aprofitem aquests actius turístics, i una de les millors formes és compartir i poder atraure turistes”, ha dit Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla.

Tres trams i connexió a l'altra banda del riu

El primer tram la Via Verda del Delta comença a l'aparcament de la plaça 1 d'Octubre, al costat de l'Ajuntament de l'Aldea. Continua pel nou passeig de l'antiga via del tren, el monument format per un antic vagó de ferrocarril, en homenatge als treballadors i treballadores de l'antiga estació del tren, l'oficina de turisme de l'Aldea, l'edifici de l'antiga estació del ferrocarril i l'àrea d'autocaravanes. El tram aldeà de la Via Verda finalitza al Barranc del Mas Roig.

El segon tram serà entre els Lligallos i Camarles i tindrà una longitud de 6 quilòmetres, i el tercer el de l'Ampolla, que serà de 3,6 quilòmetres.

Alcaldes Via Verda del Delta de l'Ebre
Visita inauguració Via Verda del Delta de l'Ebre

También te puede interesar...

L'Ajuntament de l'Ampolla se suma al manifest en contra del decret llei sobre mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d'ús turístic
21/12/2023
La Generalitat decideix convalidar i tramitar com a projecte de llei el Decret Llei 3/2003, de 7 de novembre, de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d’ús turístic.
L'Oficina de Turisme de l'Ampolla escollida per formar part del Consell de la marca Terres de l'Ebre
31/10/2023
L'Oficina de Turisme de l'Ampolla ha estat escollida mitjançant votació com una de les tres oficines dels municipis de les Terres de l'Ebre per formar part del Consell de la marca Terres de l'Ebre.
L'Ajuntament de l'Ampolla renova el Conveni Córner
17/02/2023
L'Ampolla renova el Conveni Córner amb l'objectiu de sumar esforços i estratègies per traslladar al possible turista la diversitat i riquesa de les Terres de l’Ebre i propiciar que la visiti.
L'Ampolla participa en la fira ornitològica Delta Birding Festival
26/09/2022
L'Ampolla ha participat en l'edició d'enguany del Delta Birding Festival, la fira ornitològica més prestigiosa del Mediterrani i punt de trobada d'ornitòlegs i naturalistes.
L'Ajuntament de l'Ampolla signa el conveni Córner de les Terres de l'Ebre, que aquest any arriba a la 14a edició
09/02/2022
L'Ajuntament de l'Ampolla ha signat el conveni Córner de les Terres de l'Ebre, que aquest any ha arribat a la 14a edició. L'acord preveu enguany la participació conjunta de 19 institucions públiques i privades -entre ajuntaments, consells comarcals, patronats o associacions- en un total de sis fires nacionals, estatals i internacionals.