Del 12 al 14 de març, torna GastroMar l'Ampolla, les jornades gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar i de les Terres de l'EbreDel 12 al 14 de març, torna GastroMar l'Ampolla, les jornades gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar i de les Terres de l'Ebre

Del 12 al 14 de març, torna GastroMar l'Ampolla, les jornades gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar i de les Terres de l'Ebre

Del 12 al 14 de març, torna GastroMar l'Ampolla, les jornades gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar i de les Terres de l'Ebre

Del 12 al 14 de març, torna GastroMar l'Ampolla, les jornades gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar i de les Terres de l'Ebre

Ajuntament
  • Ajuntament
Gastronomia

Del 12 al 14 de març, l'Ampolla acollirà la tercera edició de GastroMar, les jornades professionals gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar, la sostenibilitat, la cuina marinera, la pesca i els productes de les Terres de l'Ebre. Organitzades per l'Ajuntament de l'Ampolla, GastroMar l'Ampolla 2023 serà una de les edicions amb més xefs amb estrella Michelin i altres reconeixements internacionals, però també una de les més didàctiques -i científiques- de totes.

Joan Roca, Jeroni Castell, Paco Pérez, Joel Castanyè, Nicolás de la Vega, Francesc Beltri, Joseba Cruz, Joan Capilla, Xavier Pellicer, Carlota Claver i Sílvia Anglada posaran sobre l'escenari del GastroMar l'Ampolla tota la passió que senten pels productes que ens regala la mar -i la terra-, la mateixa passió que traslladen a suculentes elaboracions culinàries en els seus restaurants El Celler de Can Roca***, Les Moles*, Miramar** i Enoteca**, La Boscana*, Slow and Low*, Le Clandestin, L’Algadir del Delta, Xavier Pellicer, La Gormanda i Es Tast de Na Sílvia. L'apartat més dolç el posarà el mestre xocolater Oriol Balaguer, qui portarà la mar a la pastisseria i la pastisseria a la mar.

Però a més de showcookings, GastroMar l'Ampolla ofereix molt més. Perquè, mentre que un escenari farà olor de cuina i dels ingredients de la mar, en l’altre es debatran les particularitats de cada espècie marina, així com altres temes vinculats a la mar Mediterrània, des d'un punt de vista i anàlisi més científic i acadèmic. Així, també passaran per GastroMar l'Ampolla, Iris Triola, Carmina Ontiveros i Anna Bozano de l'Associació Catalana de Dones de la Mar, per explicar el seu punt de vista com a pescadora, armadora i cuinera i biòloga de la mar, respectivament; la divulgadora Eli Bonfill, oceanògrafa de Plancton Divulgació; l'armadora Cristina Caparrós; científics de l'IRTA la Ràpita, per parlar de gastronomia circular; i des de Menorca, l'Associació Fra Roger explicarà el Projecte Agroxerxa Menorca.

La part més científica i divulgativa també vindrà de la mà de Joan Alginet del col·lectiu GALP Terres de l'Ebre/Mar de l'Ebre (Grup d'Acció Local Pesquer), i de Toni Massanés, de la Fundació Alícia, qui oferirà una conferència titulada Investigació per a menjar millor.

A més, també es podran veure i escoltar productors i elaboradors d'altres productes que formen part de la riquesa natural de les Terres de l'Ebre. Així mateix, intervindran en aquesta edició del GastroMar l'Ampolla les periodistes gastronòmiques Carme Gasull i Paula Molès, per parlar sobre la comunicació de la gastronomia i la sostenibilitat.

Amb aquest format es pretén veure i viure com les cuineres i cuiners treballen en directe, amb els productes que la part acadèmica i científica defensa i promociona, per les seves particularitats i possibilitats culinàries i gastronòmiques mentre es debat sobre el present i futur de tot plegat.

GastroMar l'Ampolla 2023, que se celebrarà a l'Hotel Flamingo, es podrà seguir en directe via streaming pel canal de youtube GastroEvents i per la televisió Canal Terres de l'Ebre. Tot i això, són jornades obertes a tothom, i més especialment als estudiants i professionals de la cuina, que podran intervenir i interactuar amb els xefs i conferenciants.

GastroMar l'Ampolla, pioner i referent en la cuina marinera

GastroMar l'Ampolla és un esdeveniment referent i pioner en aquest gènere i perfil d’actes, organitzat per l'Ajuntament de l'Ampolla. Nascudes ara fa tres anys, les jornades gastronòmiques, a més del reconeixement propi que l'avala gràcies a les entitats i institucions que hi participen, van ser mereixedores del premi Catalonia Hub Seafood 2022, en la darrera edició de fira internacional Seafood Expo Global & Seafood Processing Global.

Els seus objectius principals és fomentar l'ús i consum dels productes mariners, especialment els del Delta de l'Ebre, promocionar el peix de llotja i de baix cost, i debatre amb científics, biòlegs i especialistes sobre aquests productes i temes com l'alimentació responsable, la cuina d'aprofitament, sostenible, saludable i familiar. Així com donar visibilitat i potenciar la cuina en directe i demostracions per part de xefs, cuineres i cuiners d'arreu, d'elaboracions de plats i receptes tradicionals recuperades, modernes i avantguardistes, utilitzant aquests productes. De fet, en aquestes jornades gastronòmiques es tracten temes relacionats amb la cuina marinera i la cuina a bord, però també de la sostenibilitat de la mar, i del valor que tenen espècies de peix de llotja menys conegudes pel consumidor i poc habituals a les cartes dels restaurants.

También te puede interesar...

La Diada de l'Ostra del Delta reuneix més de 3.000 persones al port pesquer de l'Ampolla
08/05/2023
La Diada de l'Ostra del Delta va reunir aquest diumenge més de 3.000 persones al port pesquer de l'Ampolla. Durant aquesta 31a edició de la Diada de l'Ostra del Delta, organitzada per l'Ajuntament de l'Ampolla, es van repartir 2.500 quilos d'ostres acompanyades d'una copa de cava.
L'Ampolla celebrarà el 7 de maig una nova edició de la Diada de l’Ostra del Delta
25/04/2023
L'Ampolla celebrarà, el diumenge 7 de maig, la 31a edició de la Diada de l'Ostra del Delta. Durant el matí, es repartiran 2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi.
GastroMar l’Ampolla 2023 realça la importància de l'ús a la cuina de les espècies de mar poc conegudes i valorades
15/03/2023
La tercera edició del congrés de ciència i cuina GastroMar l'Ampolla, un certamen que va néixer en plena pandèmia i que enguany ha tingut lloc del 12 al 14 de març, ha clausurat aquesta tercera edició certificant la seva consolidació com a un esdeveniment gastronòmic i científic de referència on tractar aspectes que ens ocupen en el present i futur del sector marítim i, al mateix temps, ratificant l'Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.
Tot a punt per a GastroMar l’Ampolla 2023
01/03/2023
El xef Paco Pérez obrirà oficialment aquest esdeveniment que en la seva 3a edició comptarà amb més de 40 professionals de la mar, de la ciència i de l’alta cuina com ara Joan Roca, Xavier Pellicer, Oriol Balaguer, Sílvia Anglada o Carlota Claver.
Del 10 de febrer al 12 de març, onze restaurants de l'Ampolla participen en les Jornades Gastronòmiques de la Galera
07/02/2023
El divendres 10 de febrer s'iniciaran les 10es Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, que tindrà lloc fins al 12 de març.