El COPATE impulsa la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica entre els grans generadors de matèria orgànica de l’AmpollaEl COPATE impulsa la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica entre els grans generadors de matèria orgànica de l’Ampolla

El COPATE impulsa la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica entre els grans generadors de matèria orgànica de l’Ampolla

El COPATE impulsa la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica entre els grans generadors de matèria orgànica de l’Ampolla

El COPATE impulsa la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica entre els grans generadors de matèria orgànica de l’Ampolla

Ajuntament
  • Ajuntament
Serveis

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) està impulsant un canvi en l’actual model de recollida de residus mitjançant la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica a l’Ampolla.

Els nous usuaris d’aquest sistema seran tots els establiments grans generadors de matèria orgànica, és a dir, bars, restaurants, hotels, càmpings…, no només del nostre municipi, si no de totes aquelles poblacions que estiguin situades a la zona del litoral de les comarques del Baix Ebre i del Montsià.

L’objectiu d’aquest canvi és contribuir a augmentar les taxes de reciclatge fins als límits vigents establerts per la legislació. La implantació d’aquest nou sistema facilita una adequada gestió d’aquest residu mitjançant el compostatge, convertint així els residus orgànics en compost, un fertilitzant natural.

Com a primera actuació de la campanya de sensibilització que es durà a terme durant el setembre i l’octubre, l’equip d’educadores del COPATE farà visites presencials a tots els establiments grans generadors de l'Ampolla per donar a conèixer els objectius del projecte així com recollir les necessitats de cada establiments en funció de la generació de matèria orgànica.

Després d’aquestes visites, es lliuraran els contenidors marrons necessaris per fer l’aportació d’aquest residu a la via pública a través del servei de recollida. Aquests contenidors disposaran d’un xip que permetrà l’associació amb l’establiment pertinent, així com d’un sistema de tancament per evitar que altres usuaris puguin fer-ne ús.

Posteriorment, els establiments rebran un adhesiu distintiu que els identificarà com a productors responsables.

También te puede interesar...

L'Ajuntament de l'Ampolla posa en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana
16/10/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha posat en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ampolla que permetrà atendre les persones que necessiten orientació de qualsevol mena o bé volen presentar un suggeriment o una queixa.
El COPATE valora molt positivament l'acollida del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el porta a porta
06/09/2023
El president del COPATE, Xavier Faura, s'ha reunit recentment amb l'alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i amb el regidor de Gestió de Residus de l’Ampolla, Sebastià Castañeda, per fer una valoració sobre els primers mesos del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors.
Obertes les inscripcions per als campus d’estiu de l’Ampolla
19/05/2023
Els infants de l’Ampolla aquest estiu podran triar entre diferents modalitats de campus, segons les seves preferències esportives i de lleure.
Fins al 15 de maig, respon l'enquesta de satisfacció sobre el menjador i els serveis d'acollida de l'Escola Mediterrani
25/04/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha posat en marxa una enquesta de satisfacció a través de la plataforma digital 'Decidim l'Ampolla'.
L'Ampolla, un dels municipis capdavanters en aplicar el servei de recollida selectiva de la fracció orgànica porta a porta adaptat als grans productors
28/03/2023
L'Ampolla és un dels municipis del Baix Ebre capdavanters en aplicar el servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors que el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha començat a aplicar aquesta setmana.