L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques

Ajuntament
  • Ajuntament
Ple de l'Ajuntament

El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 14 de setembre, ha aprovat per unanimitat la designació de representants en la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l'Ebre, que ho seran Víctor Colomines i Meritxell Faiges; en el Consell Directiu del Parc Natural del Delta de l'Ebre, que ho serà Meritxell Faiges; en el Consell Escolar de l'Escola Mediterrani, que ho serà Gemma Caballé; en el Grup Litoral – Costa de l'Ebre, que ho serà José Luís Pitarque; en el Consorci del Desenvolupament del Baix Ebre- Montsià, que ho serà Francesc Arasa; i en el Consorci Localret, que ho serà Cristina Bellés.

També s'ha aprovat per unanimitat el compte general de la corporació corresponent a l'exercici 2022. Això fa que ja pugui ser traslladat a la Sindicatura de Comptes i al Tribunal de Comptes de la Generalitat de Catalunya per tal que aquests dos òrgans revisin que tot estigui correctament.

Pel que fa a l'aprovació de la modificació de crèdits núm. 6/2023 del pressupost de l'any 2023, s'ha donat llum verda per unanimitat. Amb aquesta variació es preveu fer front al servei per enregistrar les trucades que rebi la Policia Local de l’Ampolla, que suposarà un cost de 1.373,35 euros. Així mateix, també es reformaran les dependències d'aquest cos policial perquè puguin guardar les armes que podran portar els agents a partir d’ara per ser Policia Local. En aquest cas el cost és de 9.907,48 euros. La creació d'aquesta nova partida pressupostària també serà per fer front a l'import de 2.923 euros corresponent a l'alta i a les quotes mensuals de la nova aplicació per a la gestió del dia a dia de la Policia Local de l'Ampolla.

D'altra banda, la modificació de crèdit és necessari per a la instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'Escola Mediterrani. Aquest projecte té un cost total d'uns 22.000 euros, la Diputació de Tarragona en subvenciona uns 19.000 euros i l’Ajuntament se'n fa càrrec de 3.377 euros. De la mateixa manera, per a la instal·lació fotovoltaica a la Llar d'Infants Marinada, que suposa una despesa de 14.156 euros, 12.036 euros estan subvencionats per part de la Diputació de Tarragona i els 2.119 restants els assumeix l’Ajuntament. En el cas de la instal·lació de les plaques fotovoltaiques al poliesportiu situat al recinte esportiu Jordi Pitarque Ceprià suposa una inversió de 65.764 euros, 55.899 euros es paga amb una subvenció europea Next Generation i els 9.865 euros restants se'n fa càrrec l'Ajuntament.

Els dos altres projectes que es fan front amb aquesta creació d'una nova partida pressupostària és l'arranjament total del camí del Lligallo de Fornós, treball que sortirà a licitació per un import de 123.401 euros i que se sufragarà amb el romanent de tresoreria. A més a més, també es tirarà endavant la iniciativa d'investigació històrica local 180 campanades de la mà d’un historiador local.

Així mateix, s'ha aprovat per unanimitat suplementar les partides per a l'adquisició d'armes per a la Policia Local, la compra d'un nou vehicle per a aquest cos d'agents, la subvenció destinada a l'Associació Cultural Sant Jordi per a la celebració del 10è aniversari de les Jornades per la Pau Federico Mayor Zaragoza i l'estudi i projecte de la remodelació de l’entrada principal al municipi.

En aquest Ple s'ha donat llum verda amb els vots a favor dels tres grups municipals que conformen el consistori a les festes locals per al 2024, que seran el 16 de juliol, dia de la Verge del Carme, i el 15 de novembre, coincidint amb la Festa de la Segregació i la Setmana del Comerç.

También te puede interesar...

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova per unanimitat la declaració institucional de rebuig a la interconnexió de xarxes d'aigua del CAT amb el Ter-Llobregat
15/03/2024
El Ple ordinari del mes de març de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrat el 14 de març, ha aprovat per unanimitat la declaració institucional proposada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre de rebuig a la interconnexió de xarxes d'aigua del CAT amb el Ter-Llobregat.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova el pressupost per a l'exercici 2024 amb un increment en la inversió pública
28/12/2023
El pressupost de l'Ajuntament de l'Ampolla per al 2024 ascendeix a 6.777.349,16 euros. Uns comptes que posen l'accent en l'esforç per reduir la despesa ordinària i en l'ajust d'algunes partides.
L'Ajuntament de l'Ampolla demanarà tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros
28/11/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat un Ple extraordinari el 27 de novembre sol·licitat per part del grup municipal Millorem l'Ampolla – ERC.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per defensar les festes amb bous
07/11/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat el dimarts 7 de novembre un Ple extraordinari en el qual s'ha aprovat la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per l'Ampolla – Junts en suport a mantenir les modalitats de llei que regulen les festes tradicionals amb bous a Catalunya.
L’Ajuntament de l’Ampolla pujarà un 3,13% l’IBI i un 10% la taxa de la brossa l’any 2024
11/10/2023
El Ple extraordinari, celebrat el 10 d’octubre, ha aprovat l'increment del 3,13% de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) després de quatre anys sense apujar ni impostos ni taxes.