L’Ajuntament de l’Ampolla construeix un nou dipòsit d’aigua per millorar la capacitat d’emmagatzematge de l’aigua d’abastament del municipi

L’Ajuntament de l’Ampolla construeix un nou dipòsit d’aigua per millorar la capacitat d’emmagatzematge de l’aigua d’abastament del municipi

L’Ajuntament de l’Ampolla construeix un nou dipòsit d’aigua per millorar la capacitat d’emmagatzematge de l’aigua d’abastament del municipi

L’Ajuntament de l’Ampolla construeix un nou dipòsit d’aigua per millorar la capacitat d’emmagatzematge de l’aigua d’abastament del municipi

Ajuntament
  • Ajuntament
Serveis

L’Ajuntament de l’Ampolla ha construït un nou dipòsit d’aigua al costat del que tenia el municipi fins ara, que era l’únic sistema d’emmagatzematge de l’aigua d’abastament de la població. L’objectiu d’aquesta actuació ha estat millorar la capacitat d’emmagatzematge, especialment durant l’època estival, període durant el qual es duplica el consum d’aigua.

L’actuació ha suposat una inversió de 519.782,97 euros i ha comptat amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 180.087,21 euros i una altra de la Diputació de Tarragona de 73.184 euros, els 266.511,76 euros restants han estat aportats pel consistori de l’Ampolla. L’empresa adjudicatària que ha executat l’obra ha estat Gestión y Técnicas del Agua (Gestagua).

El nou dipòsit semienterrat de formigó rectangular prefabricat té una capacitat de 2.000 m³ i s'ubica a la mateixa parcel·la on hi ha el dipòsit existent. Tots dos dipòsits es troben interconnectats i treballen per vasos comunicants, això permet una gran funcionalitat i marge de maniobra en cas d'avaria, ja que poden treballar conjuntament i individualment. Això significa que conjuntament es millora notablement la capacitat d'emmagatzematge del municipi, passant de 1.000 m³ a 3.000 m³. Quan treballen individualment vol dir que es poden aïllar un de l'altre per tal de fer tasques de manteniment en tots dos dipòsits per separat. D'aquesta manera, s'eviten talls de subministrament i, per tant, es millora la qualitat del servei.

Millores en la qualitat de l’aigua

D’una banda, el nou dipòsit compta amb un sistema continu d’anàlisi i cloració automàtic de l’aigua, que perfecciona el control de la qualitat i desinfecció de l’aigua d’abastament en el moment de la sortida del dipòsit cap al municipi.

D’altra banda, s’ha instal·lat un sistema de telegestió per controlar i gestionar la qualitat de l’aigua les 24 hores del dia, tant dels paràmetres com de les fonts de subministrament pròpies. En cas d’anomalia, aquest sistema genera una alarma que rep immediatament tot el personal de Gestagua, empresa concessionària del servei d’abastament i sanejament del municipi, per a actuar amb la màxima rapidesa.

"En els darrers anys, l'Ampolla s'ha trobat al límit de la capacitat d'emmagatzematge d'aigua potable pel que fa al consum diari. A més, el dipòsit existent té alguns problemes estructurals a causa de la seva antiguitat. Tot plegat era una qüestió que a l’Equip de Govern ens preocupava", explica l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa. Aquests dos condicionants van desencadenar que l'Ajuntament de l'Ampolla sol·licités a l'ACA ser considerat en l'estudi del Pla d'Abastament i Distribució d'Aigua en Alta a Catalunya. A partir d'aquí, l'ACA va concloure que l’opció òptima seria construir un nou dipòsit per a millorar la capacitat d'emmagatzematge, suposant un progrés substancial en el servei d'abastament.

DSC_0427 re 20.jpg
DSC_0426 re.jpg

També et pot interessar...

A partir del 3 de juny, s’obren les inscripcions per al campus Estiu Ideat 2024
23/05/2024
La Regidoria de Cohesió Social de l'Ajuntament de l'Ampolla ha organitzat un any més el campus Estiu Ideat 2024, que tindrà lloc de l'1 de juliol al 30 d'agost.
L'Ajuntament de l'Ampolla posa en marxa un nou servei gratuït de recollida de voluminosos
17/05/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla posarà en marxa aquest mes de juny un nou servei gratuït de recollida de voluminosos. Des del juny fins al setembre, el servei serà setmanal, i del setembre al maig es realitzarà de manera quinzenal.
L'Ajuntament de l'Ampolla posa en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana
16/10/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha posat en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ampolla que permetrà atendre les persones que necessiten orientació de qualsevol mena o bé volen presentar un suggeriment o una queixa.
El COPATE valora molt positivament l'acollida del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el porta a porta
06/09/2023
El president del COPATE, Xavier Faura, s'ha reunit recentment amb l'alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i amb el regidor de Gestió de Residus de l’Ampolla, Sebastià Castañeda, per fer una valoració sobre els primers mesos del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors.
Obertes les inscripcions per als campus d’estiu de l’Ampolla
19/05/2023
Els infants de l’Ampolla aquest estiu podran triar entre diferents modalitats de campus, segons les seves preferències esportives i de lleure.