L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

Ajuntament
  • Ajuntament
El Municipi

Els ajuntaments de l'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla de Mar s'han reunit aquest dimecres amb l'objectiu d'impulsar un organisme que pugui gestionar de manera mancomunada les necessitats que es generen al tram del GR-92 que transcorre pels seus termes municipals.

L'objectiu dels tres ajuntaments, que comparteixen la part nord de la costa ebrenca, és buscar la figura jurídica adequada que els permeti millorar la gestió del Camí de Ronda o GR-92 al seu pas per aquests municipis, sobretot, davant les necessitats sorgides arran dels desperfectes ocasionats per aiguats i temporals.

A la reunió, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, s'han trobat Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla; Samuel Ferré, alcalde del Perelló; i Eva del Amo, alcaldessa de l'Ametlla de Mar; acompanyats dels respectius regidors, en el cas de l'Ampolla ha participat Sebastià Castañeda, regidor d'Infraestructures del Litoral de l'Ajuntament de l'Ampolla. També han estat convidats a la trobada, Joan Castor com a representant de la Diputació de Tarragona; Antoni Gilabert com a president del Consell Comarcal del Baix Ebre; i Albert Folch com a responsable del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l'Ebre; a la recerca de les complicitats necessàries per avaluar la viabilitat del projecte.

De moment, els tres ajuntaments s'han compromès inicialment a redactar i impulsar un conveni de col·laboració que plasmi la voluntat de posar en marxa un consorci que permeti mancomunar els esforços que s'han de fer amb el GR-92, suportats en tres eixos bàsics: la inversió, el manteniment i la promoció d'aquest recorregut.

Mentre es redacta el conveni, els tres municipis s'han instat a preparar un informe amb les principals necessitats i els punts més conflictius de cada tram, per tal de fer una valoració i buscar la manera d'optar a les diferents línies d'ajut públic.

Segons l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, "el GR-92 és un actiu molt important que tenim els tres pobles i hem de buscar quina fórmula, sigui via conveni o via consorci, ens permeti no només promocionar, sinó invertir i mantenir aquest tram que ens afecta als tres. És molt positiu que treballem conjuntament pel territori".

Samuel Ferré, alcalde del Perelló, explicava que, "volem dinamitzar el tram de GR-92 que tenim en comú els tres municipis. Hi ha trams que són millorables, zones de difícil accés o que s'han malmès a causa dels temporals i la idea és adequar-los perquè siguin transitables i segurs per a tothom i donar un servei turístic de més qualitat".

Per la seva part, l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, manifestava que, "hem de poder treballar de manera conjunta i posar en comú els recursos i anar plegats per poder aconseguir un GR-92 de qualitat pels que ens visiten. Volem treballar conjuntament i canviar la dinàmica d'anar cadascú pel seu compte. Si anem units, el resultat serà més positiu i millor pel territori".

De la reunió es desprèn que un cop creat l'ens, els objectius de mancomunar-se poden anar més enllà del GR-92, ja que per ubicació territorial, els tres municipis comparteixen altres inquietuds comunes.

Totes les parts implicades s'han convocat a una pròxima reunió la setmana del 18 al 22 de desembre per avançar en el conveni de col·laboració i continuar en la creació del consorci, a la qual invitaran el servei provincial de Costes del Ministeri de Transició Ecològica.

També et pot interessar...

La Regidoria d'Infraestructures del Litoral arranja el talús i l'accés a la platja de Cap-Roig des de la plaça del Mirador
14/05/2024
La Regidoria d'Infraestructures del Litoral de l'Ajuntament de l'Ampolla ha arranjat el talús i l'accés existents des de la plaça del Mirador a la platja de Cap-Roig.
Finalitzada la urbanització del passeig marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants
26/03/2024
Els treballs han consistit en l'ampliació de les voreres, el canvi de paviment, la modernització del parc infantil i la millora de l'enjardinat i el mobiliari urbà.
El conseller d'Interior visita l'Ampolla per presentar la nova embarcació del cos dels Agents Rurals
16/02/2024
El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha visitat aquest divendres l'Ampolla per presentar la nova embarcació del cos dels Agents Rurals.
Detectades i reparades sis fuites d'aigua a la xarxa d'abastament de tot el municipi
15/02/2024
Els operaris de Gestagua, adjudicatària del servei d'aigua potable i clavegueram de l'Ampolla, han realitzat aquest febrer treballs de recerca de fuites en tot el municipi.
L’Ampolla aporta 2.148,50 euros a La Marató de TV3 per a la salut sexual i reproductiva
15/02/2024
L’Ampolla ha aportat a la 32a edició de La Marató de TV3, dedicada a la salut sexual i reproductiva, un total de 2.148,50 euros.