L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

L'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

Ajuntament
  • Ajuntament
El Municipi

Els ajuntaments de l'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla de Mar s'han reunit aquest dimecres amb l'objectiu d'impulsar un organisme que pugui gestionar de manera mancomunada les necessitats que es generen al tram del GR-92 que transcorre pels seus termes municipals.

L'objectiu dels tres ajuntaments, que comparteixen la part nord de la costa ebrenca, és buscar la figura jurídica adequada que els permeti millorar la gestió del Camí de Ronda o GR-92 al seu pas per aquests municipis, sobretot, davant les necessitats sorgides arran dels desperfectes ocasionats per aiguats i temporals.

A la reunió, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, s'han trobat Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla, Samuel Ferré, alcalde del Perelló, i Eva del Amo, alcaldessa de l'Ametlla de Mar, acompanyats dels respectius regidors, en el cas de l'Ampolla ha participat Sebastià Castañeda, regidor d'Infraestructures del Litoral de l'Ajuntament de l'Ampolla. També han estat convidats a la trobada, Joan Castor com a representant de la Diputació de Tarragona, Antoni Gilabert com a president del Consell Comarcal del Baix Ebre i Albert Folch com a responsable del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l'Ebre, a la recerca de les complicitats necessàries per avaluar la viabilitat del projecte.

De moment, els tres ajuntaments s'han compromès inicialment a redactar i impulsar un conveni de col·laboració que plasmi la voluntat de posar en marxa un consorci que permeti mancomunar els esforços que s'han de fer amb el GR-92, suportats en tres eixos bàsics, la inversió, el manteniment i la promoció d'aquest recorregut.

Mentre es redacta el conveni, els tres municipis, s'han instat a preparar un informe amb les principals necessitats i els punts més conflictius de cada tram, per tal de fer una valoració i buscar la manera d'optar a les diferents línies d'ajust públic.

Segons l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, "el GR-92 és un actiu molt important que tenim els tres pobles i hem de buscar quina fórmula, sigui via conveni o via consorci, que ens permeti no només promocionar, sinó invertir i mantenir aquest tram que ens afecta als tres. És molt positiu que treballem conjuntament pel territori".

Samuel Ferré, alcalde del Perelló, explicava que, "volem dinamitzar el tram de GR-92 que tenim en comú els tres municipis. Hi ha trams que són millorables, zones de difícil accés o que s'han malmès a causa dels temporals i la idea és adequar-los perquè siguin transitables i segurs per a tothom i donar un servei turístic de més qualitat".

Per la seva part, l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, manifestava que, "hem de poder treballar de manera conjunta i posar en comú els recursos i anar plegats per poder aconseguir un GR-92 de qualitat pels que ens visiten. Volem treballar conjuntament i canviar la dinàmica d'anar cadascú pel seu compte. Si anem units, el resultat serà més positiu i millor pel territori".

De la reunió es desprèn que un cop creat l'ens, els objectius de mancomunació poden anar més enllà del GR-92, ja que per ubicació territorial, els tres municipis comparteixen altres inquietuds comunes.

Totes les parts implicades s'han convocat a una pròxima reunió la setmana del 18 al 22 de desembre per avançar en el conveni de col·laboració i continuar en la creació del consorci, a la qual invitaran el servei provincial de Costes del Ministeri de Transició Ecològica.

També et pot interessar...

L'Ajuntament de l'Ampolla arranja un tram del carrer Garrofer
23/11/2023
L’Ajuntament de l’Ampolla ha arranjat recentment un tram del carrer Garrofer, el vial que enllaça el carrer de la Bassa del Mig amb el passeig del Centre.
L'Equip de Govern continua treballant per recuperar la platja de l'Arena i el seu entorn
19/10/2023
Continuen les jornades de treball entre l'Equip de Govern i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Democràtic (MITECO) per tal de plantejar el projecte que farà possible la recuperació de la platja de l'Arenal i del seu entorn.
Ports de la Generalitat inicia la urbanització del passeig Marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants
18/10/2023
Els treballs consisteixen en l'ampliació de les voreres, el canvi de paviment, la modernització del parc infantil i la millora de l'enjardinat i el mobiliari urbà.
El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural visita l'Ampolla
03/09/2023
El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, va visitar aquest divendres les Terres de l'Ebre.
Sumem per l'Ampolla – Junts revalida la majoria absoluta a les eleccions municipals 2023
29/05/2023
Sumem per l'Ampolla – Junts revalida la majoria absoluta a les eleccions municipals 2023.