Comunicat referent als pisos socials de la urbanització de Cap-Roig

Comunicat referent als pisos socials de la urbanització de Cap-Roig

Comunicat referent als pisos socials de la urbanització de Cap-Roig

Comunicat referent als pisos socials de la urbanització de Cap-Roig

Ajuntament
  • Ajuntament
Ajuntament

El dilluns 1 de juliol, el Grup Municipal Millorem l'Ampolla – ERC publicava als seus perfils de les xarxes socials unes afirmacions relacionades amb els pisos socials ubicats a la urbanització de Cap-Roig. Aquestes deien que “des del primer moment el preu de lloguer dels pisos va ser el mateix, en cap moment es va demanar un preu superior. La referència a un preu de 70 euros, es refereix a un error puntual de comunicació entre administracions per part de l’Agència Catalana de l’Habitatge a l’Ajuntament, que aquesta va esmenar i demanar disculpes ràpidament”.

Des de l'Equip de Govern es desmenteix i lamenta, un cop més, aquest tipus d'informació errònia que es transmet a la ciutadania. Ni a l'Ajuntament, a través dels seus canals de comunicació oficials, ni a la regidora de l'Àrea de Cohesió Social se li ha comunicat cap mena d'error en el preu del pis que l'Ajuntament de l'Ampolla pretenia adquirir per oferir-lo per a llogar, tal com afirma el Grup Municipal Millorem l'Ampolla – ERC en les publicacions.

En data 8 d'abril de 2024, la regidora va rebre una proposta de conveni amb la Generalitat de Catalunya on s'especificava que el preu seria 70 € mensuals per habitatge. El 23 de maig de 2024, es va comunicar a l'Ajuntament que les condicions havien canviat i el preu passava de 70 € a 296,50 euros mensuals. Aquest canvi en el preu mensual suposava una reconsideració del procés com es va explicar en el Ple Ordinari celebrat el 13 de juny. Ara bé, s'ha de subratllar que en cap moment s'ha comunicat un error en el preu.

Pel que fa a la proposta del Grup Municipal Millorem l'Ampolla - ERC, que proposava adquirir tres d'aquests pisos, amb aquestes noves condicions suposen un cost de més de 10.800 € anuals que des de l'Ajuntament s'ha de considerar per:

  • L'Ajuntament ja disposa de dos pisos al nucli urbà de l'Ampolla que tenen com a finalitat el lloguer social per cobrir necessitats residencials.

  • A conseqüència de l'anterior, des del consistori es va considerar oportú adquirir un pis de la promoció de Cap-Roig per oferir-lo per a llogar en situacions de necessitat i deixar els 23 pisos restants disponibles per llogar durant un període de set anys gestionats per l'Agència Catalana d'Habitatge.

  • En el moment de decidir quants pisos adquirir, l'Ajuntament ha de considerar no només el cost d'adquisició i de manteniment, sinó també els recursos necessaris per gestionar-los durant els set anys del contracte. Això podria afectar la disponibilitat d'altres ajudes per a famílies vulnerables que actualment les reben i que tenen una demanda alta.

  • És important recordar que la competència d'oferir habitatges de lloguer recau exclusivament a la Generalitat, no a l'Ajuntament.

Comunicat pisos Cap-Roig.jpeg

També et pot interessar...

La Policia Local de l'Ampolla estrena un nou vehicle
17/04/2024
La Policia Local de l'Ampolla ha estrenat aquesta setmana un nou vehicle policial. Es tracta d'un SUV model Ford Kuga Hybrid endollable, amb l'objectiu que sigui més sostenible i eficient.
L'Ampolla estudia com ampliar el servei de correus i millorar l'accés al municipi per l'entrada nord
12/04/2024
L'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, el tinent d'alcaldia Sebastià Castañeda i l'arquitecte tècnic municipal s'han reunit aquest divendres amb el subdelegat del Govern de l'Estat espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, per valorar la possibilitat d'ampliar la cobertura del servei de Correus a les urbanitzacions i disseminats de l'Ampolla.
L'Ajuntament de l'Ampolla renova la pavimentació i restaura les voreres d'un tram del passeig del Centre
02/01/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla ha arranjat un tram del passeig del Centre renovant la pavimentació del vial amb aglomerat asfàltic de 8 centímetres de gruix, ha restaurat una vorera i n'ha creat una de nova a la part de l'estació del tren, ja que fins al moment aquest tram de carrer només en disposava d'una.
L’Ajuntament de l’Ampolla produeix 174 litres d’oli d’oliveres de propietat municipal per donar-lo a Càritas
21/12/2023
L'Ajuntament de l’Ampolla ha recollit les olives de totes les oliveres de propietat municipal per fer oli i donar-lo a Càritas l'Ampolla. En total, s'han obtingut 174 litres d'oli i s'han envasat en ampolles de 2 litres.
L’Ajuntament de l’Ampolla obre set expedients sancionadors a empreses i ciutadans per abocaments indeguts i mala gestió dels residus
10/10/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha obert set expedients sancionadors a empreses i persones físiques per fer mal ús dels punts de recollida de residus, no complir l'ordenança de reciclatge o abocar il·legalment materials contaminants, deixalles i voluminosos a la via pública quan s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal o ser reciclats per un gestor residus propi quan és una empresa qui els genera.