El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmicsEl congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

Ajuntament
  • Ajuntament
Gastronomia

La segona edició del GastroMar l'Ampolla, organitzada per l'Ajuntament de l'Ampolla, tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de març i comptarà amb la participació de més d’una desena de professionals del món de la cuina que elaboraran en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.

Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant Semproniana; Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3; Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona i del Compartir de Cadaqués; Ivan Margalef i Xavier Benito, del restaurant L’Ó*; i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors, entre molts d’altres.

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.

En aquest àmbit es comptarà amb la presència, entre altres experts i acadèmics, de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; Paula Molés, periodista i presentadora del programa Un restaurant caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio; Cristóbal Aguilera, gestor d'Innovació a l’IRTA i divulgador científic; i Lourdes Reig, biòloga i doctora en Ciències del Mar, professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de la Xarxa d'I+D+I Marítima de Catalunya.

Així doncs, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tenen com a objectiu tractar temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, la cuina d’abord, posar sobre la taula qüestions sobre investigació, ciència, salut i sostenibilitat i consolidar l’Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l'hotel Flamingo de l'Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure's i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de Youtube Gastroevents Online i aquest any, a diferència de la primera edició, també hi haurà públic -l’aforament als platós serà limitat i es controlarà per ordre d’arribada-.

GastroMar l’Ampolla 2022

La inauguració de la segona edició del congrés GastroMar l’Ampolla tindrà lloc el diumenge 20 de març, a les 18 hores, i anirà a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Joan Alginet, gerent del GALP Terres de l’Ebre/Mar de l’Ebre; Jesús Gómez, director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l'Ebre; i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.

Aquesta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l'Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts o amb parts del peix que no se solen menjar.

Concurs L'Ampolla, cuina de l'ostra

En el marc d'aquest congrés culinari, el diumenge 20 de març, a les 18.10 hores, se celebrarà la 8a edició del concurs L'Ampolla, cuina de l'ostra, on set restauradors de la localitat presentaran un plat d'ostra cuinada els quals seran valorats per un jurat que atorgarà tres premis: Premi a la millor presentació, Premi a l'elaboració i Premi al compromís sostenible. Els restaurants participants seran: La Barraca, Del Mar, Casa Llambrich - Juani, Taperia Lo Típic, Bama Restaurant - BeachClub, Club Nàutic - Casa Montero i La Pesquera.

Cartell de GastroMar l'Ampolla 2022.jpeg

També et pot interessar...

La Diada de l'Ostra del Delta reuneix més de 3.000 persones al port pesquer de l'Ampolla
08/05/2023
La Diada de l'Ostra del Delta va reunir aquest diumenge més de 3.000 persones al port pesquer de l'Ampolla. Durant aquesta 31a edició de la Diada de l'Ostra del Delta, organitzada per l'Ajuntament de l'Ampolla, es van repartir 2.500 quilos d'ostres acompanyades d'una copa de cava.
L'Ampolla celebrarà el 7 de maig una nova edició de la Diada de l’Ostra del Delta
25/04/2023
L'Ampolla celebrarà, el diumenge 7 de maig, la 31a edició de la Diada de l'Ostra del Delta. Durant el matí, es repartiran 2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi.
GastroMar l’Ampolla 2023 realça la importància de l'ús a la cuina de les espècies de mar poc conegudes i valorades
15/03/2023
La tercera edició del congrés de ciència i cuina GastroMar l'Ampolla, un certamen que va néixer en plena pandèmia i que enguany ha tingut lloc del 12 al 14 de març, ha clausurat aquesta tercera edició certificant la seva consolidació com a un esdeveniment gastronòmic i científic de referència on tractar aspectes que ens ocupen en el present i futur del sector marítim i, al mateix temps, ratificant l'Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.
Tot a punt per a GastroMar l’Ampolla 2023
01/03/2023
El xef Paco Pérez obrirà oficialment aquest esdeveniment que en la seva 3a edició comptarà amb més de 40 professionals de la mar, de la ciència i de l’alta cuina com ara Joan Roca, Xavier Pellicer, Oriol Balaguer, Sílvia Anglada o Carlota Claver.
Del 12 al 14 de març, torna GastroMar l'Ampolla, les jornades gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar i de les Terres de l'Ebre
13/02/2023
En la seva tercera edició, l'esdeveniment comptarà amb xefs de renom com ara Joan Roca, Xavier Pellicer, Silvia Anglada o Carlota Claver.