L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

Ajuntament
  • Ajuntament
Ajuntament

L'Ajuntament de l’Ampolla congelarà els impostos i les taxes municipals per a l'any 2023 i mantindrà totes les bonificacions i reduccions aplicades darrerament. El govern local ha decidit no augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania, tenint en compte les elevades xifres en les quals se situa la inflació.

En el marc de la transició energètica, recentment s’ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre béns immobles i la taxa de l'ordenança fiscal sobre l'ICIO amb relació als sistemes d'aprofitament tèrmic i plaques solars, amb l'objectiu de promoure l’ús d'energia neta entre la ciutadania.

Concretament, la modificació de la taxa de l'IBI consisteix en una bonificació d'un 30% durant quatre anys per a tots aquells habitatges i locals comercials que optin per la instal·lació d'aquests sistemes per tal d'abastir-se d'energia renovable. Les comunitats de veïns que optin per aquestes instal·lacions per cobrir les necessitats de les zones comunes tindran una bonificació del 3% per a cada veí de la comunitat. Pel que fa a l’ICIO, es bonificarà el 95% de la taxa que grava el permís d'obres (ICIO) quan s'instal·lin aquests elements.

“Som conscients que l’increment de costos que estem vivint també afectarà l’administració local, però volem estar al costat de la ciutadania i per això creiem que la millor decisió és no incrementar la pressió fiscal al veïnat de l’Ampolla, ja que la situació econòmica de moltes famílies pot ser complicada”, explica Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla. A més a més, des de l’Equip de Govern “continuem apostant per les energies renovables i volem premiar la ciutadania que opti per aquests sistemes, per aquest motiu també hem aplicat bonificacions a tothom qui aposti per instal·lacions que produeixin energia neta”.

També et pot interessar...

Manifest 25 novembre 2021: Per una vida lliure de violències masclistes!
25/11/2021
En un món cada cop més accelerat i canviant hi ha, però, estructures que es resisteixen a canviar, com ara les causes que provoquen tots els tipus, formes i àmbits de les violències masclistes. D’aquestes formes de violència, n’hi ha que evolucionen, d'altres que sorgeixen i d'altres que són reconegudes, tal com ha succeït a partir de la Llei 17/2020, del 22 de desembre, que modifica i amplia la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.
L’Ajuntament de l’Ampolla estrena nou web
08/11/2021
L'Ajuntament de l'Ampolla ha renovat el web municipal per tal de millorar la usabilitat, optimitzar la càrrega i oferir un disseny més atractiu. D'aquesta manera, el nou portal permet navegar de forma més còmoda i ràpida tant des de l'escriptori com des de qualsevol dispositiu mòbil.
L’Ajuntament de l’Ampolla treu a licitació el contracte de les obres per habilitar una pista multiusos a la zona de l’Hort de Salomó
13/09/2021
La junta de Govern de l’Ajuntament de l’Ampolla, reunida el 30 d’agost, va aprovar treure a licitació el contracte de les obres per habilitar una pista multiusos a la zona de l’Hort de Salomó.
L’Ajuntament de l'Ampolla finalitza les obres de millora del carrer Rave de Mar del barri del Baconé
14/06/2021
L'Ajuntament de l'Ampolla ha finalitzat recentment les obres de millora del carrer Rave de Mar, situat al barri del Baconé, que estava afectat a causa dels temporals i tempestes que hi va haver l'últim any. Aquests fenòmens meteorològics van minvar considerablement l'ample de la calçada, que va passar de tenir entre 4 i 5 metres d'amplada a tenir-ne 2 en alguns punts. A més a més, hi havia diversos sots al llarg de tot el tram afectat.
L'Ajuntament de l’Ampolla habilita el portal tributari
30/04/2021
L'Ajuntament de l’Ampolla ha fet un pas més en el seu compromís per convertir el municipi en una ciutat intel·ligent i ha habilitat en el web del consistori el portal tributari. L’objectiu de posar en marxa aquest nou servei és facilitar a la ciutadania el procés de gestions amb l'administració.