L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

L'Ajuntament de l'Ampolla congela els tributs municipals per a l'any 2023

Ajuntament
  • Ajuntament
Ajuntament

L'Ajuntament de l’Ampolla congelarà els impostos i les taxes municipals per a l'any 2023 i mantindrà totes les bonificacions i reduccions aplicades darrerament. El govern local ha decidit no augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania, tenint en compte les elevades xifres en les quals se situa la inflació.

En el marc de la transició energètica, recentment s’ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre béns immobles i la taxa de l'ordenança fiscal sobre l'ICIO amb relació als sistemes d'aprofitament tèrmic i plaques solars, amb l'objectiu de promoure l’ús d'energia neta entre la ciutadania.

Concretament, la modificació de la taxa de l'IBI consisteix en una bonificació d'un 30% durant quatre anys per a tots aquells habitatges i locals comercials que optin per la instal·lació d'aquests sistemes per tal d'abastir-se d'energia renovable. Les comunitats de veïns que optin per aquestes instal·lacions per cobrir les necessitats de les zones comunes tindran una bonificació del 3% per a cada veí de la comunitat. Pel que fa a l’ICIO, es bonificarà el 95% de la taxa que grava el permís d'obres (ICIO) quan s'instal·lin aquests elements.

“Som conscients que l’increment de costos que estem vivint també afectarà l’administració local, però volem estar al costat de la ciutadania i per això creiem que la millor decisió és no incrementar la pressió fiscal al veïnat de l’Ampolla, ja que la situació econòmica de moltes famílies pot ser complicada”, explica Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla. A més a més, des de l’Equip de Govern “continuem apostant per les energies renovables i volem premiar la ciutadania que opti per aquests sistemes, per aquest motiu també hem aplicat bonificacions a tothom qui aposti per instal·lacions que produeixin energia neta”.

També et pot interessar...

L’Ajuntament de l’Ampolla obre set expedients sancionadors a empreses i ciutadans per abocaments indeguts i mala gestió dels residus
10/10/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha obert set expedients sancionadors a empreses i persones físiques per fer mal ús dels punts de recollida de residus, no complir l'ordenança de reciclatge o abocar il·legalment materials contaminants, deixalles i voluminosos a la via pública quan s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal o ser reciclats per un gestor residus propi quan és una empresa qui els genera.
Informació per als establiments i particulars afectats pels talls de subministrament elèctric
27/07/2023
Durant la segona quinzena de juliol de 2023, diferents zones de l’Ampolla han sofert un tall de subministrament elèctric, amb una afectació transversal (comerços, establiments de restauració i veïns en general).
El nou Equip de Govern presenta al Ple el cartipàs municipal per al mandat 2023-2027
30/06/2023
En la sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrada el dimecres 28 de juny, el consistori ha aprovat el cartipàs municipal i el funcionament del nou consistori per al mandat 2023-2027.
Francesc Arasa, investit alcalde de l'Ampolla
17/06/2023
Aquest dissabte s'ha celebrat la investidura de Francesc Arasa com a alcalde de l'Ampolla. En l'acte de constitució del Ple, celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament, també han pres possessió els regidors i les regidores per al mandat 2023-2027.
Acte de constitució del nou Ple
14/06/2023
La cerimònia de constitució de la nova corporació municipal se celebrarà aquest dissabte 17 de juny, a les 12 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament de l'Ampolla. La constitució té lloc el vintè dia després de les eleccions municipals, que van tenir lloc el 28 de maig.