L’Ampolla s’adhereix a Viles FloridesL’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

Ajuntament
  • Ajuntament
El Municipi

L’Ampolla s’ha adherit al moviment Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment, ja són 159 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part de Viles Florides. L’Ampolla es converteix en el tercer municipi de la comarca del Baix Ebre en sumar-se a Viles Florides, després d’El Perelló i l'Aldea.

L’adhesió de l’Ampolla al moviment de Viles Florides s’explica, segons fonts municipals, per la seva motivació de fer un poble més agradable i acollidor que convidi al passeig i al descans tant dels habitants com dels visitants. Segons Meritxell Faiges, regidora de Turisme de l’Ajuntament de l’Ampolla, “a l’Ampolla sempre hem vetllat per oferir tant a la ciutadania com als visitants espais plàcids per al passeig, per descobrir la natura i per gaudir de l'entorn tan privilegiat que tenim. Formar part del moviment Viles Florides ens referma en la voluntat d'aconseguir un municipi on les sinergies entre natura, turisme i sostenibilitat siguin cada cop més fortes”.

Viles Florides

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha tancat l’edició 2022 amb 158 municipis lluint el segell de vila florida i treballant amb la mateixa filosofia i objectius dels seus inicis: reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu dels parcs i jardins.

Viles Florides és un moviment obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement del moviment és en l’àmbit de l’administració pública local i les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

De forma anual Viles Florides entrega les Flors d’Honor, el distintiu que certifica els municipis participants com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC.

També et pot interessar...

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural visita l'Ampolla
03/09/2023
El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, va visitar aquest divendres les Terres de l'Ebre.
Sumem per l'Ampolla – Junts revalida la majoria absoluta a les eleccions municipals 2023
29/05/2023
Sumem per l'Ampolla – Junts revalida la majoria absoluta a les eleccions municipals 2023.
L'Aldea, l'Ampolla, Camarles, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja impulsen la Mancomunitat DeltaGestió per aglutinar serveis públics
10/05/2023
Els alcaldes de l'Aldea, l'Ampolla, Camarles, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja s'han reunit aquest dimecres a la seu de l'Ajuntament de Deltebre. La reunió s'ha dut a terme en el marc de la Junta Gestora de la Mancomunitat Delta3, la qual des de l'any 1986 està conformada pels municipis de l'Aldea, Camarles i Deltebre.
L’Ajuntament de l’Ampolla inverteix 22.000 euros en la millora de cinc camins rurals
13/03/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha invertit 22.036,59 euros en tasques de millora de diversos trams de cinc camins rurals de titularitat municipal que es trobaven en mal estat degut a l'alt nivell de trànsit que hi circula i a les pluges dels darrers anys.
La Regidoria de Turisme de l’Ampolla renova la senyalització de la ruta en BTT pels jardins d’oliveres
28/12/2022
La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de l’Ampolla ha renovat la senyalització de la ruta en BTT pels jardins d’oliveres, un recorregut que es realitza per l’interior del municipi.