L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides

Ajuntament
  • Ajuntament
El Municipi

L’Ampolla s’ha adherit al moviment Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment, ja són 159 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part de Viles Florides. L’Ampolla es converteix en el tercer municipi de la comarca del Baix Ebre en sumar-se a Viles Florides, després d’El Perelló i l'Aldea.

L’adhesió de l’Ampolla al moviment de Viles Florides s’explica, segons fonts municipals, per la seva motivació de fer un poble més agradable i acollidor que convidi al passeig i al descans tant dels habitants com dels visitants. Segons Meritxell Faiges, regidora de Turisme de l’Ajuntament de l’Ampolla, “a l’Ampolla sempre hem vetllat per oferir tant a la ciutadania com als visitants espais plàcids per al passeig, per descobrir la natura i per gaudir de l'entorn tan privilegiat que tenim. Formar part del moviment Viles Florides ens referma en la voluntat d'aconseguir un municipi on les sinergies entre natura, turisme i sostenibilitat siguin cada cop més fortes”.

Viles Florides

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha tancat l’edició 2022 amb 158 municipis lluint el segell de vila florida i treballant amb la mateixa filosofia i objectius dels seus inicis: reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu dels parcs i jardins.

Viles Florides és un moviment obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement del moviment és en l’àmbit de l’administració pública local i les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

De forma anual Viles Florides entrega les Flors d’Honor, el distintiu que certifica els municipis participants com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC.

També et pot interessar...

La consellera de Territori lliura les claus dels habitatges de lloguer amb protecció oficial i visita el passeig marítim remodelat
10/07/2024
La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha visitat aquest dimecres l'Ampolla per lliurar les claus dels 10 habitatges de lloguer amb protecció oficial del carrer Xaloc, situats a la urbanització de Cap-Roig.
Declaració institucional del 28 de juny de 2024, Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+
28/06/2024
El Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+ ens uneix no només en la celebració de la diversitat. Ens uneix també en una crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única i inestimable per a la nostra societat.
La Regidoria d'Infraestructures del Litoral arranja el talús i l'accés a la platja de Cap-Roig des de la plaça del Mirador
14/05/2024
La Regidoria d'Infraestructures del Litoral de l'Ajuntament de l'Ampolla ha arranjat el talús i l'accés existents des de la plaça del Mirador a la platja de Cap-Roig.
Finalitzada la urbanització del passeig marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants
26/03/2024
Els treballs han consistit en l'ampliació de les voreres, el canvi de paviment, la modernització del parc infantil i la millora de l'enjardinat i el mobiliari urbà.
El conseller d'Interior visita l'Ampolla per presentar la nova embarcació del cos dels Agents Rurals
16/02/2024
El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha visitat aquest divendres l'Ampolla per presentar la nova embarcació del cos dels Agents Rurals.