La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda DeltaLa Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta

La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta

La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta

La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

La Taula de Consens del Delta de l'Ebre, de la qual forma part l'Ampolla, s'ha reunit recentment amb el conseller d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, per tal de fer seguiment de les actuacions emmarcades en l'Estratègia Delta de la Generalitat. L'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, i el regidor de l'Àrea de Territori i Medi Rural de l'Ajuntament de l'Ampolla, Víctor Colomines, van assistir-hi com a representants de l'Ajuntament de l'Ampolla. Des de la Taula celebren que el Govern català està complint amb tots els projectes, així com amb els terminis establerts en el marc de l’Estratègia Delta.

A la reunió amb el conseller Mascort des de la Taula es va reiterar l'exigència que un membre de la Taula sigui present a les comissions bilaterals Estat-Generalitat sobre el Delta de l'Ebre. Una comissió que està totalment aturada des de la convocatòria de les eleccions del 23 de juliol. A més, li van demanar al conseller que es tiri endavant la nova redacció del Pla de Gestió del Parc Natural del Delta de l'Ebre, ja que l'actual data de creació és del 1983. Des de la Taula el consideren un document imprescindible i és per això que faran una sèrie de propostes per incloure-les al futur pla de gestió.

Des de la Taula van transmetre també al conseller el malestar pel fet que l'Estat espanyol hagi tirat endavant amb l'expedient d'atermenament, malgrat el compromís que hi havia per part de la ministra Teresa Ribera d'aturar la revisió del domini públic marítim terrestre fins a l'aprovació del nou Pla de Protecció del Delta de l'Ebre. Així mateix, la Taula de Consens assegura que no està d'acord amb la quantitat d'hectàrees d'arrossars que s'incorporen al domini públic, així com tampoc amb el fet que inclogui algunes infraestructures com les estacions de bombament de la Comunitat de Regants de l'Esquerra.

Cal recordar que la Taula de Consens ha renovat alguns membres des de les eleccions municipals del mes de maig de 2023, ja que ha incorporat els nous alcaldes de Camarles i la Ràpita i la nova alcaldessa de Sant Jaume d'Enveja que n'ostenta la presidència.

Taula de Consens octubre 2023_Grup.jpeg

També et pot interessar...

Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.
L'Ajuntament de l'Ampolla, un dels primers consistoris al territori en proveir d'energia les dependències municipals a través de l'autoconsum col·lectiu
05/10/2023
A través de la instal·lació fotovoltaica que hi ha al sostre de l’edifici de l’Ajuntament s’abasteixen d’electricitat cinc edificis municipals: la Biblioteca Municipal, l’Escola Mediterrani, l’edifici polivalent, la Llar d’Infants Marinada i les instal·lacions del mateix consistori.
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient dissenya un nou desplegable informatiu sobre la biodiversitat de Cap-Roig
27/04/2023
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla juntament amb l'Institut Rambla Prim de Barcelona han dissenyat un nou desplegable informatiu on es mostra la biodiversitat i la descoberta marina del litoral de Cap-Roig que es pot fer a través de l''snorkel'.
L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla
24/03/2023
L'Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre de més de 3.500 habitats on més envasos de vidre es recicla, concretament durant el 2022 es van reciclar 65,2 quilos per habitant, segons dades d’Ecovidrio.
L'Ajuntament de l’Ampolla aconsegueix una subvenció europea per posar plaques solars a les instal·lacions esportives Jordi Pitarque Ceprià
16/03/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha aconseguit una subvenció Next Generation, que concedeix la Unió Europea, per posar plaques solars a les instal·lacions esportives Jordi Pitarque Ceprià.