Les minideixalleries instal·lades a l’Ampolla, un bon instrument per potenciar el reciclatge

Les minideixalleries instal·lades a l’Ampolla, un bon instrument per potenciar el reciclatge

Les minideixalleries instal·lades a l’Ampolla, un bon instrument per potenciar el reciclatge

Les minideixalleries instal·lades a l’Ampolla, un bon instrument per potenciar el reciclatge

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

Les quatre minideixalleries urbanes que la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla va instal·lar el juny de 2020 a l'Ampolla han recollit 157 quilos més de residus durant el 2021 respecte a l'any 2020. Si es comparen els dos anys, s'observa que en el darrer any es van reciclar 60 quilos més de bombetes, 19 quilos més de CD-DVD, 11 quilos més de cartutxos de tinta i 90 quilos més de piles i bateries de mòbils.

Així doncs, durant l'any passat, es van recollir 90 quilos de bombetes, 49 quilos de CD-DVD, 31 quilos de cartutxos d'impressora i 340 quilos de piles i bateries. En total, gràcies a aquests contenidors estèticament adaptats a l'entorn urbà es van reciclar 587 quilos de residus.

L'únic ítem que no ha incrementat en comparació del 2020 han estat els residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE), dels quals durant el 2021 se’n van llençar 77 quilos: "Creiem que el motiu de l’estabilització en el reciclatge d’aquests petits aparells és que quan es van instal·lar les minideixalleries, la ciutadania va dipositar tots els residus que tenia a casa des de feia temps i que en un any no n’ha produït una quantitat tan elevada”, explica Meritxell Faiges, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla.

Taula_any_2020_minideixalleria_80f5ffe400.png
Taula_minideixalleries_2021_d483ebb154.png

Aquestes minideixalleries, que serveixen per reciclar petits objectes que no es poden llençar als contenidors de recollida selectiva i que, per a un correcte reciclatge, s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal, estan ubicades a quatre punts estratègics del municipi per donar la cobertura més gran possible a tota la població. Aquests llocs són: la plaça dels Països Catalans, la plaça Hort de la Florit, la urbanització de Cap-Roig i la urbanització d’Ampolla Mar. Les minideixalleries es van instal·lar en el marc del pla de compromís adquirit pel consistori per cuidar el medi ambient del municipi.

“Des de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ens sentim satisfets d'aquesta gran acceptació i bon ús que tenen les minideixalleries a l’Ampolla. Tots els elements que es dipositen en elles tenen el tractament de reciclatge adequat en cada cas, i ens reconforta saber que, gràcies a l'esforç de tothom, evitem que aquests residus acabin contaminant la natura i l’entorn marí i provocant més danys al planeta", afegeix Meritxell Faiges.

També et pot interessar...

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ampolla instal·la la cinquena minideixalleria urbana
21/03/2024
La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla ha instal·lat la cinquena minideixalleria urbana a l'Ampolla. El lloc on està ubicat és a la urbanització Mirador del Delta, al barri del Roqué.
La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal
14/03/2024
L'alcalde Francesc Arasa ha assistit aquest dijous a la visita de la vicepresidenta Tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a Amposta on ha formalitzat la inclusió de la Taula de Consens a l'espai Estat-Generalitat sobre el Delta del Ebre.
Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC
29/02/2024
L'alcalde Francesc Arasa, el regidor d'Infraestructures del Litoral, Sebastià Castañeda, i el regidor de la Via Pública, José Luís Pitarque, juntament amb Toni España, cap provincial de Costes de l'Estat, i Manel de la Vega, senador del PSC, han visitat aquest dijous el Laboratori d'Enginyeria Marítima de l'Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum
01/02/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla ha atorgat aquest mes de gener les primeres bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en habitatges.
Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.