Ports de la Generalitat inicia la urbanització del passeig Marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants

Ports de la Generalitat inicia la urbanització del passeig Marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants

Ports de la Generalitat inicia la urbanització del passeig Marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants

Ports de la Generalitat inicia la urbanització del passeig Marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants

Ajuntament
  • Ajuntament
El Municipi

Les obres que Ports de la Generalitat ha iniciat aquest dimecres per remodelar i modernitzar el passeig marítim Ramon Pous, han d'impulsar la mobilitat en la trama urbana de la zona de servei del port de l'Ampolla. L'objectiu és que tant els usuaris que tenen els seus establiments a la façana marítima com els veïns i veïnes que hi tenen l'habitatge i la ciutadania en general puguin gaudir millor d'aquest passeig vora el mar.

L'actuació suposarà l'ampliació de les voreres, l'impuls al parc infantil de la zona, el canvi del paviment i la millora del drenatge de les aigües pluvials, l'enjardinat i el mobiliari urbà. A més a més, el carrer Menorca es transformarà en un carrer de prioritat invertida, on es potenciarà la mobilitat dels vianants. La urbanització durarà sis mesos i tindrà un cost de 500.000 euros.

Afectacions al trànsit

L'empresa pública Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de l’Ampolla s'han reunit amb veïns, veïnes i usuaris del port i han informat a través dels canals de comunicació habituals de les obres que s'havien de fer, la seva durada i les afectacions de trànsit que suposarien. La urbanització s'executarà per trams i en tres fases. En fer-se en una trama urbana des de la plaça González Isla fins a la glorieta del Club Nàutic l'Ampolla, es produiran afectacions de trànsit de vehicles i es dissenyaran nous passos de vianants dels quals se n'informarà quan es vagin iniciant.

En la primera fase, el tram afectat va de l'encreuament del carrer de Menorca amb el passeig Marítim fins a la plaça González Isla, on el trànsit, a partir d'avui passa a ser de sentit únic de manera provisional. Així mateix, els vianants podran caminar per aquesta zona per la vorera ubicada al costat de mar. A més, per accedir als habitatges i als establiments de la zona, s'han habilitat cinc passarel·les per creuar des de la vorera d'accés per als vianants fins a les cases i locals del passeig Marítim. Mentre durin les obres estarà prohibit que circulin camions pel carrer Platja.

Planol_1a_fase.jpg

També et pot interessar...

La consellera de Territori lliura les claus dels habitatges de lloguer amb protecció oficial i visita el passeig marítim remodelat
10/07/2024
La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha visitat aquest dimecres l'Ampolla per lliurar les claus dels 10 habitatges de lloguer amb protecció oficial del carrer Xaloc, situats a la urbanització de Cap-Roig.
Declaració institucional del 28 de juny de 2024, Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+
28/06/2024
El Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+ ens uneix no només en la celebració de la diversitat. Ens uneix també en una crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única i inestimable per a la nostra societat.
La Regidoria d'Infraestructures del Litoral arranja el talús i l'accés a la platja de Cap-Roig des de la plaça del Mirador
14/05/2024
La Regidoria d'Infraestructures del Litoral de l'Ajuntament de l'Ampolla ha arranjat el talús i l'accés existents des de la plaça del Mirador a la platja de Cap-Roig.
Finalitzada la urbanització del passeig marítim de l'Ampolla per millorar la mobilitat dels vianants
26/03/2024
Els treballs han consistit en l'ampliació de les voreres, el canvi de paviment, la modernització del parc infantil i la millora de l'enjardinat i el mobiliari urbà.
El conseller d'Interior visita l'Ampolla per presentar la nova embarcació del cos dels Agents Rurals
16/02/2024
El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha visitat aquest divendres l'Ampolla per presentar la nova embarcació del cos dels Agents Rurals.