Formació i Treball recull 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022Formació i Treball recull 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022

Formació i Treball recull 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022

Formació i Treball recull 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022

Formació i Treball recull 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

Formació i Treball ha recollit 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022 a través dels dos contenidors del municipi per garantir la sostenibilitat mediambiental del municipi. Així mateix, a Catalunya, Formació i Treball ha gestionat 21.313.000 quilos de roba i complements a les seves plantes durant el 2021; en concret la de Sant Esteve Sesrovires, la més avançada del sud d'Europa.

De nou aquestes xifres en positiu indiquen que cada vegada en major mesura la ciutadania té com a referent els contenidors de la Fundació, vinculats als projectes Moda re- de Càritas i Roba Amiga, per realitzar donacions de roba i complements en bon estat que ja no utilitzen.

A Catalunya, es canalitza mitjançant més de 1.203 contenidors ubicats a més de 235 municipis. I a grans trets, el 55% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i a altres països; el 40% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 5% per a cogeneració elèctrica i calorífica.

Però, què hi ha darrere de cada bossa donada?

  • Es creen llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat. Les persones que instal·len i fan la recollida dels contenidors, les que fan la selecció d’aquest tèxtil per tipologia, les que la tornen a posar en el circuit comercial; totes elles compten, gràcies al projecte tèxtil, amb un contracte d’inserció. És a dir, un itinerari formatiu-laboral de durada mínima de 6 mesos a través del qual compten amb un contracte laboral i el suport d’un/a tècnic/a d’intermediació laboral i un/a encarregat/da del servei productiu que les prepara per a la seva posterior sortida al mercat laboral ordinari. Més del 50% de les persones que finalitzen un contracte d’inserció a Formació i Treball aconsegueixen feina en menys d’un any.

  • Es posa en marxa el programa solidari Entrega Social, un projecte de la Fundació en col·laboració amb diferents serveis socials municipals, que busca cobrir una necessitat bàsica alhora que dignificar el lliurament de roba a famílies vulnerables. Les famílies derivades poden adquirir les peces que necessiten en un dels punts de venda Botiga Amiga (xarxa d’establiments solidaris de la Fundació) comprant a través de xecs en format QR. Per tant, poden seleccionar la roba en una botiga moderna i competitiva evitant en la mesura del possible l’estigmatització que suposava fins ara en molts casos aquesta ajuda assistencial.

  • S'impulsa l'impacte positiu mediambiental. Per cada 4 kg de residu tèxtil degudament gestionat s'estalvia aproximadament 2 kg d’emissions de CO2. Per tant, la producció responsable que promou Formació i Treball, dins el marc dels ODS de l’Agenda 2030, ha implicat un estalvi d’emissions de CO2 de més de 532.825 tones.

Campanyes de sensibilització pel canvi d’armari

Durant l’any hi ha dos moments en els quals es veu incrementada la recollida: la primavera i la tardor, és justament quan es fa generalment el “canvi d’armari”. D’aquesta manera, els mesos vinents començarà la temporada alta de donacions per part de la ciutadania. Així mateix, la roba i complements també arriben a través de les donacions que realitzen empreses i centres educatius en el marc de les campanyes solidàries.

Des de la Fundació es volen potenciar aquestes iniciatives sobretot en aquestes èpoques de l’any més propícies per poder sensibilitzar i instaurar hàbits mediambientals sostenibles tant a curt com a llarg termini a la població.

Per tant, des de Formació i Treball s’agraeix a totes aquelles persones que any rere any confien en el projecte insígnia de l’entitat i anima que aquesta nova temporada es continuïn sumant xifres rècord per continuar lluitant per la inclusió de col·lectius en risc d’exclusió social i pel compromís mediambiental.

També et pot interessar...

Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.
La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta
21/10/2023
La Taula de Consens del Delta de l'Ebre, de la qual forma part l'Ampolla, s'ha reunit recentment amb el conseller d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, per tal de fer seguiment de les actuacions emmarcades en l'Estratègia Delta de la Generalitat.
L'Ajuntament de l'Ampolla, un dels primers consistoris al territori en proveir d'energia les dependències municipals a través de l'autoconsum col·lectiu
05/10/2023
A través de la instal·lació fotovoltaica que hi ha al sostre de l’edifici de l’Ajuntament s’abasteixen d’electricitat cinc edificis municipals: la Biblioteca Municipal, l’Escola Mediterrani, l’edifici polivalent, la Llar d’Infants Marinada i les instal·lacions del mateix consistori.
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient dissenya un nou desplegable informatiu sobre la biodiversitat de Cap-Roig
27/04/2023
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla juntament amb l'Institut Rambla Prim de Barcelona han dissenyat un nou desplegable informatiu on es mostra la biodiversitat i la descoberta marina del litoral de Cap-Roig que es pot fer a través de l''snorkel'.
L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla
24/03/2023
L'Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre de més de 3.500 habitats on més envasos de vidre es recicla, concretament durant el 2022 es van reciclar 65,2 quilos per habitant, segons dades d’Ecovidrio.