L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmicL’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

Ajuntament
  • Ajuntament
Ple de l'Ajuntament

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrat el 6 d'octubre, ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre béns immobles i la taxa de l'ordenança fiscal sobre l'ICIO en relació als sistemes d'aprofitament tèrmic i plaques solars.

La modificació de la taxa de l’IBI consisteix en una bonificació d’un 30% durant quatre anys per a tots aquells habitatges i locals comercials que optin per la instal·lació d’aquests sistemes per tal d’abastir-se d’energia renovable. Les comunitats de veïns que optin per aquests sistemes per cobrir les necessitats de les zones comunes tindran una bonificació del 3% per a cada veí de la comunitat.

L’ordenança també contempla que les instal·lacions dutes a terme abans que aquesta modificació entri en vigor es podran acollir a la bonificació un cop aportada tota la documentació requerida.

Seguint la línia d’ajuts per fomentar l’energia neta, també s'ha donat llum verda per unanimitat a la bonificació del 95% de la taxa que grava el permís d’obres (ICIO) per a fer la instal·lació d’aquests elements.

Pel que fa a l’expedient 1530/2022, s’ha aprovat pels 6 vots a favor de Junts per l’Ampolla i un de Ciutadans i tres en contra d’ERC la incorporació d’una zona descrita com a espais lliures. La inclusió en aquesta categoria permetria que els propietaris d’un terreny puguin construir un pont en la seva parcel·la.

Al llarg del Ple extraordinari, també s’ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament del servei de cementiri de l’Ajuntament de l’Ampolla amb l’objectiu de detectar els nínxols que estan en desús, que es desconeix el propietari o que no tenen el pagament dels impostos en regla per tal d’afavorir la disponibilitat de nínxols per a aquells ciutadans que tinguin la necessitat d’adquirir-ne un.

També et pot interessar...

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova el pressupost per a l'exercici 2024 amb un increment en la inversió pública
28/12/2023
El pressupost de l'Ajuntament de l'Ampolla per al 2024 ascendeix a 6.777.349,16 euros. Uns comptes que posen l'accent en l'esforç per reduir la despesa ordinària i en l'ajust d'algunes partides.
L'Ajuntament de l'Ampolla demanarà tres pressupostos en contractes de prestació de serveis a partir de 5.000 euros i en obres a partir de 10.000 euros
28/11/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat un Ple extraordinari el 27 de novembre sol·licitat per part del grup municipal Millorem l'Ampolla – ERC.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per defensar les festes amb bous
07/11/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha celebrat el dimarts 7 de novembre un Ple extraordinari en el qual s'ha aprovat la moció presentada pel Grup Municipal Sumem per l'Ampolla – Junts en suport a mantenir les modalitats de llei que regulen les festes tradicionals amb bous a Catalunya.
L’Ajuntament de l’Ampolla pujarà un 3,13% l’IBI i un 10% la taxa de la brossa l’any 2024
11/10/2023
El Ple extraordinari, celebrat el 10 d’octubre, ha aprovat l'increment del 3,13% de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) després de quatre anys sense apujar ni impostos ni taxes.
L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques
15/09/2023
El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 14 de setembre, ha aprovat per unanimitat la designació de representants en la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que seran Víctor Colomines i Meritxell Faiges; en el Consell Directiu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que serà Meritxell Faiges; en el Consell Escolar de l’Escola Mediterrani, que serà Gemma Caballé, en el Grup Litoral – Costa de l’Ebre, que serà José Luís Pitarque; en el Consorci del Desenvolupament del Baix Ebre- Montsià, que serà Francesc Arasa; i en el Consorci Localret, que serà Cristina Bellés.