L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmicL’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

Ajuntament
  • Ajuntament
Ple de l'Ajuntament

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrat el 6 d'octubre, ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre béns immobles i la taxa de l'ordenança fiscal sobre l'ICIO en relació als sistemes d'aprofitament tèrmic i plaques solars.

La modificació de la taxa de l’IBI consisteix en una bonificació d’un 30% durant quatre anys per a tots aquells habitatges i locals comercials que optin per la instal·lació d’aquests sistemes per tal d’abastir-se d’energia renovable. Les comunitats de veïns que optin per aquests sistemes per cobrir les necessitats de les zones comunes tindran una bonificació del 3% per a cada veí de la comunitat.

L’ordenança també contempla que les instal·lacions dutes a terme abans que aquesta modificació entri en vigor es podran acollir a la bonificació un cop aportada tota la documentació requerida.

Seguint la línia d’ajuts per fomentar l’energia neta, també s'ha donat llum verda per unanimitat a la bonificació del 95% de la taxa que grava el permís d’obres (ICIO) per a fer la instal·lació d’aquests elements.

Pel que fa a l’expedient 1530/2022, s’ha aprovat pels 6 vots a favor de Junts per l’Ampolla i un de Ciutadans i tres en contra d’ERC la incorporació d’una zona descrita com a espais lliures. La inclusió en aquesta categoria permetria que els propietaris d’un terreny puguin construir un pont en la seva parcel·la.

Al llarg del Ple extraordinari, també s’ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament del servei de cementiri de l’Ajuntament de l’Ampolla amb l’objectiu de detectar els nínxols que estan en desús, que es desconeix el propietari o que no tenen el pagament dels impostos en regla per tal d’afavorir la disponibilitat de nínxols per a aquells ciutadans que tinguin la necessitat d’adquirir-ne un.

També et pot interessar...

L’Ajuntament de l’Ampolla dona suport a la posada en marxa del canal de regadiu l’Aldea-Camarles
24/11/2022
El Ple extraordinari de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 21 de novembre, ha donat llum verda per unanimitat a la proposta de suport per a la posada en marxa del canal de regadiu l’Aldea-Camarles.
L’Ajuntament de l’Ampolla es compromet a lluitar contra el frau i aprova el ‘Pla de Mesures Antifrau’
09/09/2022
El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 8 de setembre, ha aprovat per unanimitat la Declaració Institucional a través de la qual s’assumeix el Compromís de l’Ajuntament de l’Ampolla de Lluitar contra el Frau. En aquesta línia, també s’ha aprovat el 'Pla de mesures antifrau'.
Ja es poden seguir en directe els plens de l'Ajuntament de l'Ampolla a través de Youtube
07/09/2022
A partir d'ara, la ciutadania de l'Ampolla podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de l'Ampolla tots els plens que se celebrin al consistori.
L'Ajuntament de l’Ampolla aprova una moció contra la supressió dels jutjats de pau
14/06/2022
El Ple ordinari del mes de juny, celebrat el 9 de juny, ha aprovat una moció de suport als jutjats de pau, presentada pel grup municipal Junts per l’Ampolla, en la qual es posa en relleu la vital tasca de mediació que aquests exerceixen.
L'Ajuntament dona llum verda al programa d'espectacles taurins per a les Festes Majors de Sant Joan i per a les de la Verge del Carme
19/05/2022
El Ple extraordinari celebrat el 16 de maig ha aprovat per 7 vots a favor de Junts per l'Ampolla i les abstencions per part de Ciutadans i ERC el programa d'espectacles taurins per a les Festes Majors de Sant Joan i per a les de la Verge del Carme d'aquest any.