L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmicL’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

L’Ajuntament de l’Ampolla aposta per les energies renovables i aprova bonificacions fiscals per promoure la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic

Ajuntament
  • Ajuntament
Ple de l'Ajuntament

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrat el 6 d'octubre, ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre béns immobles i la taxa de l'ordenança fiscal sobre l'ICIO en relació als sistemes d'aprofitament tèrmic i plaques solars.

La modificació de la taxa de l’IBI consisteix en una bonificació d’un 30% durant quatre anys per a tots aquells habitatges i locals comercials que optin per la instal·lació d’aquests sistemes per tal d’abastir-se d’energia renovable. Les comunitats de veïns que optin per aquests sistemes per cobrir les necessitats de les zones comunes tindran una bonificació del 3% per a cada veí de la comunitat.

L’ordenança també contempla que les instal·lacions dutes a terme abans que aquesta modificació entri en vigor es podran acollir a la bonificació un cop aportada tota la documentació requerida.

Seguint la línia d’ajuts per fomentar l’energia neta, també s'ha donat llum verda per unanimitat a la bonificació del 95% de la taxa que grava el permís d’obres (ICIO) per a fer la instal·lació d’aquests elements.

Pel que fa a l’expedient 1530/2022, s’ha aprovat pels 6 vots a favor de Junts per l’Ampolla i un de Ciutadans i tres en contra d’ERC la incorporació d’una zona descrita com a espais lliures. La inclusió en aquesta categoria permetria que els propietaris d’un terreny puguin construir un pont en la seva parcel·la.

Al llarg del Ple extraordinari, també s’ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament del servei de cementiri de l’Ajuntament de l’Ampolla amb l’objectiu de detectar els nínxols que estan en desús, que es desconeix el propietari o que no tenen el pagament dels impostos en regla per tal d’afavorir la disponibilitat de nínxols per a aquells ciutadans que tinguin la necessitat d’adquirir-ne un.

També et pot interessar...

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques
15/09/2023
El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 14 de setembre, ha aprovat per unanimitat la designació de representants en la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que seran Víctor Colomines i Meritxell Faiges; en el Consell Directiu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que serà Meritxell Faiges; en el Consell Escolar de l’Escola Mediterrani, que serà Gemma Caballé, en el Grup Litoral – Costa de l’Ebre, que serà José Luís Pitarque; en el Consorci del Desenvolupament del Baix Ebre- Montsià, que serà Francesc Arasa; i en el Consorci Localret, que serà Cristina Bellés.
El Ple de l’Ajuntament de l’Ampolla desestima la proposta de sol·licitar tres pressupostos per als contractes menors de neteja
10/03/2023
El Ple extraordinari de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 9 de març, ha desestimat la proposta de sol·licitar tres pressupostos quan hi hagi contractes menors per al servei de neteja de les instal·lacions municipals.
Teo Galve Segarra, nomenat Jutge de Pau suplent de l’Ampolla
10/03/2023
El Ple ordinari del mes de març, celebrat el 9 de març, ha aprovat per unanimitat el nomenament de Teo Galve Segarra com a Jutge de Pau suplent de l'Ampolla.
Junts per l’Ampolla presenta dues mocions, una per a la digitalització del municipi i l’altra per fer front a l’alt cost de l’energia
19/12/2022
El grup municipal Junts per l’Ampolla ha presentat al Ple ordinari de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 15 de desembre, dues mocions.
L’Ajuntament de l’Ampolla aprova uns pressupostos de 6 milions d’euros marcats per la inflació i el cost de l’energia
19/12/2022
El Ple ordinari de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 15 de desembre, ha aprovat uns pressupostos per valor d’uns 6 milions d’euros, una xifra similar a la d’anys anteriors.