L'Ajuntament de l'Ampolla aprova un pressupost per al 2022 de 6 milions d'eurosL'Ajuntament de l'Ampolla aprova un pressupost per al 2022 de 6 milions d'euros

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova un pressupost per al 2022 de 6 milions d'euros

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova un pressupost per al 2022 de 6 milions d'euros

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova un pressupost per al 2022 de 6 milions d'euros

Ajuntament
  • Ajuntament
Ple de l'Ajuntament

El Ple ordinari del mes de desembre ha aprovat el pressupost municipal per a l’any 2022, uns comptes que ascendeixen a 6.055.946,15 euros. El pressupost s’ha aprovat per 7 vots a favor del grup municipal Junts, Ciutadans i ERC han votat en contra.

L’any 2022 estarà marcat per la situació derivada de la crisi sanitària que tant ha afectat el municipi al llarg dels any 2020 i 2021. Aquesta crisi ha portat conseqüències socials i econòmiques i deixa moltes incerteses sobre el teixit econòmic i el context social que es presentarà al 2022. Per això, el pressupost continua posant l’accent en atendre les necessitats socials, se seguirà donant el xec nadó als nous infants i es continuarà subvencionant el transport escolar i els llibres des de primària fins a batxillerat, però a més, s’ha inclòs una nova partida, de 7.000 euros, per fer front a situacions d’emergència social i pobresa energètica.

També es dedica un 8,39% del pressupost a les inversions d’obres de carrers. Aquesta partida es veurà complementada amb el romanen de tresoreria que s’incorporarà un cop els pressupostos s’hagin aprovat definitivament. El principal projecte d’obres que es durà a terme el 2022 serà la renovació de la pavimentació, de la xarxa de baixa tensió, de l’enllumenat públic i de la xarxa de telecomunicacions dels carrers València, Castelló, Alacant, Sagunto, Travessera de Castelló i Eudald Pedrola. Ara bé, també hi ha previst la instal·lació de plaques solars a la zona esportiva del Camp Municipal de Futbol, acció que s’emmarca en el pla de compromís adquirit per cuidar el medi ambient i minimitzar els efectes del canvi climàtic.

Pel que fa a la promoció turística, és una de les principals apostes del consistori, seguint la línia de fa anys. La fusió del Patronat Municipal de Turisme de l’Ampolla amb l’Ajuntament que s’ha dut a terme aquest any per optimitzar recursos, també és el motiu pel qual es destina una quantitat més important del pressupost a aquesta àrea.

Així mateix, el pressupost contempla una partida destinada al compromís d’avançar en el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible i en activitats i accions per promoure una bona educació mediambiental entre la ciutadania perquè canviïn les seves dinàmiques de consum i redueixin la producció de residus.

"Com en exercicis anteriors, seguim amb uns pressupostos continuistes. Adreçats a impulsar els sectors econòmic i social de la nostra localitat, en definitiva a ajudar les persones. Ara bé, també volem garantir la sostenibilitat dels comptes municipals a mig i llarg termini, seguir mantenint la solvència i el pagament a proveïdors en els terminis legals i la cobertura de totes les despeses estructurals fixes els dotze mesos de l’any”, explica l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa.

Reordenació de la guia de carrers i nomenclàtor d’Ampolla Mar i Cap-Roig

Durant el Ple, s’ha donat llum verda per unanimitat al Projecte d’ordenació de la guia de carrers i nomenclàtor de les urbanitzacions Ampolla Mar i Cap-Roig, per tal de revisar tots els noms i les enumeracions de les vies d’aquestes dues urbanitzacions i canviar-los en cas que hi hagués algun nom de carrer repetit o algun número de domicili que no seguís l’ordre correcte.

Aquest estudi de distribució dels carrers s’ha posat en exposició pública perquè el veïnat de les zones implicades el pugui consultar i fer arribar suggeriments en cas que no hi estiguin d’acord. Un cop l’estudi estigui aprovat, es registrarà el document al cadastre perquè s’apliquin els canvis previstos en ell.

D’altra banda, s’ha aprovat la modificació del Reglament del Servei d’Abastament d’Aigua Potable de l’Ampolla, al qual s’ha inclòs les sancions d’ús fraudulent de l’aigua, ja que fins ara aquest reglament no les tenia incorporades explícitament, sinó que et remetia al reglament espanyol. Aquest punt s’ha tirat endavant amb 7 vots a favor de Junts i 1 de Ciutadans, els tres regidors d’ERC han votat en contra.

La proposta d’aquest canvi ha estat amb l’objectiu de fer constar els tipus de sancions que es poden aplicar i les quantitats que s’han de pagar en cada cas. A més, s’ha acordat canviar que en cas de cometre un sanció d’aquest tipus, la multa sigui en funció de la falta i que no sigui taxativa, com es contemplava fins ara.

També et pot interessar...

L'Ajuntament de l'Ampolla aprova la inversió de més de 100.000 euros en noves instal·lacions fotovoltaiques
15/09/2023
El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 14 de setembre, ha aprovat per unanimitat la designació de representants en la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que seran Víctor Colomines i Meritxell Faiges; en el Consell Directiu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que serà Meritxell Faiges; en el Consell Escolar de l’Escola Mediterrani, que serà Gemma Caballé, en el Grup Litoral – Costa de l’Ebre, que serà José Luís Pitarque; en el Consorci del Desenvolupament del Baix Ebre- Montsià, que serà Francesc Arasa; i en el Consorci Localret, que serà Cristina Bellés.
El Ple de l’Ajuntament de l’Ampolla desestima la proposta de sol·licitar tres pressupostos per als contractes menors de neteja
10/03/2023
El Ple extraordinari de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 9 de març, ha desestimat la proposta de sol·licitar tres pressupostos quan hi hagi contractes menors per al servei de neteja de les instal·lacions municipals.
Teo Galve Segarra, nomenat Jutge de Pau suplent de l’Ampolla
10/03/2023
El Ple ordinari del mes de març, celebrat el 9 de març, ha aprovat per unanimitat el nomenament de Teo Galve Segarra com a Jutge de Pau suplent de l'Ampolla.
Junts per l’Ampolla presenta dues mocions, una per a la digitalització del municipi i l’altra per fer front a l’alt cost de l’energia
19/12/2022
El grup municipal Junts per l’Ampolla ha presentat al Ple ordinari de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 15 de desembre, dues mocions.
L’Ajuntament de l’Ampolla aprova uns pressupostos de 6 milions d’euros marcats per la inflació i el cost de l’energia
19/12/2022
El Ple ordinari de l’Ajuntament de l’Ampolla, celebrat el 15 de desembre, ha aprovat uns pressupostos per valor d’uns 6 milions d’euros, una xifra similar a la d’anys anteriors.