L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum

L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum

L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum

L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

L'Ajuntament de l'Ampolla ha atorgat aquest mes de gener les primeres bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en habitatges.

En el primer mes de 2024, s'han concedit 43 bonificacions, que es tradueixen en una reducció del 30% de l'IBI. Els primers ciutadans que s'hi han beneficiat han estat els qui van presentar les sol·licituds fins al desembre de 2023 i que complien els requisits establerts en l'ordenança corresponent.

Així doncs, una quarentena de ciutadans de l'Ampolla a partir d'enguany ja començaran a beneficiar-se de la reducció del 30% en el pròxim rebut de l'IBI. Aquesta disminució s'aplicarà al llarg dels pròxims quatre anys, amb un topall de 300 euros anuals.

Els veïns que presentin al llarg del 2024 les sol·licituds per optar a aquesta bonificació, la disminució de l'import de l'IBI s'aplicarà a partir de l'exercici fiscal de 2025. Això es deu a què el padró de l'IBI es merita a principis de cada any natural.

Aquesta acció s'emmarca en la campanya per promoure les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum entre la ciutadania del municipi.

Segons la regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla, Meritxell Faiges, "l'Equip de Govern fa temps que treballa per crear consciència entre la ciutadania de la importància que té produir energia neta i considerem que aquesta és una bona fórmula per promoure la instal·lació d'aquests sistemes. Continuarem fomentant la cura del medi ambient, perquè aquest és l'únic rumb a seguir per fer front a les conseqüències del canvi climàtic, cada vegada més presents".

També et pot interessar...

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ampolla instal·la la cinquena minideixalleria urbana
21/03/2024
La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla ha instal·lat la cinquena minideixalleria urbana a l'Ampolla. El lloc on està ubicat és a la urbanització Mirador del Delta, al barri del Roqué.
La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal
14/03/2024
L'alcalde Francesc Arasa ha assistit aquest dijous a la visita de la vicepresidenta Tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a Amposta on ha formalitzat la inclusió de la Taula de Consens a l'espai Estat-Generalitat sobre el Delta del Ebre.
Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC
29/02/2024
L'alcalde Francesc Arasa, el regidor d'Infraestructures del Litoral, Sebastià Castañeda, i el regidor de la Via Pública, José Luís Pitarque, juntament amb Toni España, cap provincial de Costes de l'Estat, i Manel de la Vega, senador del PSC, han visitat aquest dijous el Laboratori d'Enginyeria Marítima de l'Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.
La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta
21/10/2023
La Taula de Consens del Delta de l'Ebre, de la qual forma part l'Ampolla, s'ha reunit recentment amb el conseller d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, per tal de fer seguiment de les actuacions emmarcades en l'Estratègia Delta de la Generalitat.