L’Ajuntament de l’Ampolla obre set expedients sancionadors a empreses i ciutadans per abocaments indeguts i mala gestió dels residusL’Ajuntament de l’Ampolla obre set expedients sancionadors a empreses i ciutadans per abocaments indeguts i mala gestió dels residus

L’Ajuntament de l’Ampolla obre set expedients sancionadors a empreses i ciutadans per abocaments indeguts i mala gestió dels residus

L’Ajuntament de l’Ampolla obre set expedients sancionadors a empreses i ciutadans per abocaments indeguts i mala gestió dels residus

L’Ajuntament de l’Ampolla obre set expedients sancionadors a empreses i ciutadans per abocaments indeguts i mala gestió dels residus

Ajuntament
  • Ajuntament
Ajuntament

L'Ajuntament de l'Ampolla ha obert set expedients sancionadors a empreses i persones físiques per fer mal ús dels punts de recollida de residus, no complir l'ordenança de reciclatge o abocar il·legalment materials contaminants, deixalles i voluminosos a la via pública quan s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal o ser reciclats per un gestor de residus propi quan és una empresa qui els genera.

Durant els mesos d'estiu, l'Ajuntament de l'Ampolla ha dut a terme una vigilància intensiva dels punts de recollida de residus i de les illes d'escombraries del terme municipal, així com la gestió dels residus que fan els usuaris.

Fruit d'això s’han obert els set expedients, un d'ells considerat molt greu i que ha suposat una sanció de 6.000 euros. Entre tots els procediments oberts, les multes ascendeixen a gairebé 15.000 euros.

En el cas dels restaurants que han estat sancionats per no reciclar correctament, abans de penalitzar-los se'ls va notificar a través d'una carta que no estaven reciclant correctament i s'establia un període de temps per modificar la situació. Passat aquest temps, s'ha procedit a sancionar-los, ja que continuaven sense tractar els residus adequadament.

Segons explica Sebastià Castañeda, regidor de Salubritat i Gestió de Residus de l'Ajuntament de l'Ampolla, "des del consistori, creiem que aquestes penalitzacions faran reflexionar els usuaris que no reciclen o fan abocaments indeguts. Aquestes accions, a més de crear greus problemes ambientals i incrementar el cost del tractament de residus a l'Ajuntament, comporten repercussions econòmiques en forma de sanció davant l'administració".

També et pot interessar...

L'Ajuntament de l'Ampolla renova la pavimentació i restaura les voreres d'un tram del passeig del Centre
02/01/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla ha arranjat un tram del passeig del Centre renovant la pavimentació del vial amb aglomerat asfàltic de 8 centímetres de gruix, ha restaurat una vorera i n'ha creat una de nova a la part de l'estació del tren, ja que fins al moment aquest tram de carrer només en disposava d'una.
L’Ajuntament de l’Ampolla produeix 174 litres d’oli d’oliveres de propietat municipal per donar-lo a Càritas
21/12/2023
L'Ajuntament de l’Ampolla ha recollit les olives de totes les oliveres de propietat municipal per fer oli i donar-lo a Càritas l'Ampolla. En total, s'han obtingut 174 litres d'oli i s'han envasat en ampolles de 2 litres.
Informació per als establiments i particulars afectats pels talls de subministrament elèctric
27/07/2023
Durant la segona quinzena de juliol de 2023, diferents zones de l’Ampolla han sofert un tall de subministrament elèctric, amb una afectació transversal (comerços, establiments de restauració i veïns en general).
El nou Equip de Govern presenta al Ple el cartipàs municipal per al mandat 2023-2027
30/06/2023
En la sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament de l'Ampolla, celebrada el dimecres 28 de juny, el consistori ha aprovat el cartipàs municipal i el funcionament del nou consistori per al mandat 2023-2027.
Francesc Arasa, investit alcalde de l'Ampolla
17/06/2023
Aquest dissabte s'ha celebrat la investidura de Francesc Arasa com a alcalde de l'Ampolla. En l'acte de constitució del Ple, celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament, també han pres possessió els regidors i les regidores per al mandat 2023-2027.