L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

L'Ampolla és el municipi de les Terres de l'Ebre de més de 3.500 habitats on més envasos de vidre es recicla, concretament durant el 2022 es van reciclar 65,2 quilos per habitant, segons dades d'Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya.

La recollida selectiva d'envasos de vidre al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre va créixer un 5,83% amb 21.322 tones dipositades. Les comarques tarragonines i ebrenques se situen les segones del país, només darrere de les gironines, en aportació als contenidors verds, dels quals n'hi ha 6.033.

Segons l'entitat, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre l'any passat es van dipositar 201.466 envasos de vidre al dia i prop de 140 envasos per minut. També s'han reincorporat al cicle productiu, a través de les plantes de residus sòlids urbans, 13.619 tones d'envasos de vidre que no van ser correctament separades en origen.

“Aquestes dades demostren que les campanyes de reciclatge que hem impulsat des de l'Ajuntament funcionen. Hem apostat per la sensibilització de la ciutadania envers la importància de reciclar i les xifres corroboren que som un municipi compromès amb el medi ambient”, explica Geno Cabrera, regidora de Serveis Municipals de l'Ajuntament de l'Ampolla.

“Recollides de residus en entorns naturals, tallers de reciclatge per a famílies per conscienciar de la importància d'inculcar des de la infància els bons hàbits, campanyes informatives de com reciclar correctament els residus que produïm, posar eines com les minideixalleries a l'abast de tothom han estat algunes de les accions que hem promogut perquè la ciutadania s’adoni que el reciclatge és el futur i ara estem comprovant els bons resultats d'aquestes iniciatives”, afegeix Meritxell Faiges, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de l'Ampolla.

Aquest reciclatge ha evitat l'emissió de 12.366 tones de CO2 a Tarragona i a l'Ebre, una quantitat equivalent a retirar 5.774 cotxes de la circulació durant un any. D'altra banda, s'ha estalviat 15.228 MWh d'energia, l'equivalent al consum energètic dels hospitals del territori durant tres mesos (4,3 milions d'euros) i s'ha evitat l'extracció de 25.586 tones de matèries primeres (sorra, sosa i calcària), el pes equivalent a 2,5 vegades el de la Torre Eiffel de París.

També et pot interessar...

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ampolla instal·la la cinquena minideixalleria urbana
21/03/2024
La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla ha instal·lat la cinquena minideixalleria urbana a l'Ampolla. El lloc on està ubicat és a la urbanització Mirador del Delta, al barri del Roqué.
La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal
14/03/2024
L'alcalde Francesc Arasa ha assistit aquest dijous a la visita de la vicepresidenta Tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a Amposta on ha formalitzat la inclusió de la Taula de Consens a l'espai Estat-Generalitat sobre el Delta del Ebre.
Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC
29/02/2024
L'alcalde Francesc Arasa, el regidor d'Infraestructures del Litoral, Sebastià Castañeda, i el regidor de la Via Pública, José Luís Pitarque, juntament amb Toni España, cap provincial de Costes de l'Estat, i Manel de la Vega, senador del PSC, han visitat aquest dijous el Laboratori d'Enginyeria Marítima de l'Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum
01/02/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla ha atorgat aquest mes de gener les primeres bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en habitatges.
Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.