L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre reciclaL’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

L'Ampolla és el municipi de les Terres de l'Ebre de més de 3.500 habitats on més envasos de vidre es recicla, concretament durant el 2022 es van reciclar 65,2 quilos per habitant, segons dades d'Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya.

La recollida selectiva d'envasos de vidre al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre va créixer un 5,83% amb 21.322 tones dipositades. Les comarques tarragonines i ebrenques se situen les segones del país, només darrere de les gironines, en aportació als contenidors verds, dels quals n'hi ha 6.033.

Segons l'entitat, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre l'any passat es van dipositar 201.466 envasos de vidre al dia i prop de 140 envasos per minut. També s'han reincorporat al cicle productiu, a través de les plantes de residus sòlids urbans, 13.619 tones d'envasos de vidre que no van ser correctament separades en origen.

“Aquestes dades demostren que les campanyes de reciclatge que hem impulsat des de l'Ajuntament funcionen. Hem apostat per la sensibilització de la ciutadania envers la importància de reciclar i les xifres corroboren que som un municipi compromès amb el medi ambient”, explica Geno Cabrera, regidora de Serveis Municipals de l'Ajuntament de l'Ampolla.

“Recollides de residus en entorns naturals, tallers de reciclatge per a famílies per conscienciar de la importància d'inculcar des de la infància els bons hàbits, campanyes informatives de com reciclar correctament els residus que produïm, posar eines com les minideixalleries a l'abast de tothom han estat algunes de les accions que hem promogut perquè la ciutadania s’adoni que el reciclatge és el futur i ara estem comprovant els bons resultats d'aquestes iniciatives”, afegeix Meritxell Faiges, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de l'Ampolla.

Aquest reciclatge ha evitat l'emissió de 12.366 tones de CO2 a Tarragona i a l'Ebre, una quantitat equivalent a retirar 5.774 cotxes de la circulació durant un any. D'altra banda, s'ha estalviat 15.228 MWh d'energia, l'equivalent al consum energètic dels hospitals del territori durant tres mesos (4,3 milions d'euros) i s'ha evitat l'extracció de 25.586 tones de matèries primeres (sorra, sosa i calcària), el pes equivalent a 2,5 vegades el de la Torre Eiffel de París.

També et pot interessar...

La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient dissenya un nou desplegable informatiu sobre la biodiversitat de Cap-Roig
27/04/2023
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla juntament amb l'Institut Rambla Prim de Barcelona han dissenyat un nou desplegable informatiu on es mostra la biodiversitat i la descoberta marina del litoral de Cap-Roig que es pot fer a través de l''snorkel'.
L'Ajuntament de l’Ampolla aconsegueix una subvenció europea per posar plaques solars a les instal·lacions esportives Jordi Pitarque Ceprià
16/03/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha aconseguit una subvenció Next Generation, que concedeix la Unió Europea, per posar plaques solars a les instal·lacions esportives Jordi Pitarque Ceprià.
Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
04/01/2023
La primera Junta de Govern del 2023 ha aprovat les primeres bonificacions en l'ICIO, l’impost d'obres, per a la instal·lació de nous equips fotovoltaics els quals han d’abastir d'electricitat de forma sostenible llars i locals comercials.
Formació i Treball recull 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022
21/10/2022
Formació i Treball ha recollit 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022 a través dels dos contenidors del municipi per garantir la sostenibilitat mediambiental del municipi.
L'Ajuntament de l’Ampolla repartirà 6.000 gots reutilitzables al concert de Sopa de Cabra
19/08/2022
L'Ajuntament de l'Ampolla torna a apostar pels gots reutilitzables i en repartirà 6.000 durant el concert que Sopa de Cabra oferirà al municipi el divendres 26 d'agost, a les 23 hores, a l'esplanada del Camp de Futbol.