La Comissió d'Ordenació del Territori proposarà a les cambres catalanes l'adhesió al manifest en defensa del Delta de l'Ebre i reclamen el desenvolupament d'un Pla de Protecció del Delta amb urgènciaLa Comissió d'Ordenació del Territori proposarà a les cambres catalanes l'adhesió al manifest en defensa del Delta de l'Ebre i reclamen el desenvolupament d'un Pla de Protecció del Delta amb urgència

La Comissió d'Ordenació del Territori proposarà a les cambres catalanes l'adhesió al manifest en defensa del Delta de l'Ebre i reclamen el desenvolupament d'un Pla de Protecció del Delta amb urgència

La Comissió d'Ordenació del Territori proposarà a les cambres catalanes l'adhesió al manifest en defensa del Delta de l'Ebre i reclamen el desenvolupament d'un Pla de Protecció del Delta amb urgència

La Comissió d'Ordenació del Territori proposarà a les cambres catalanes l'adhesió al manifest en defensa del Delta de l'Ebre i reclamen el desenvolupament d'un Pla de Protecció del Delta amb urgència

Ajuntament
  • Ajuntament
El Municipi

La Comissió d'Ordenació de Territori del Consell General de Cambres de Catalunya s'ha reunit aquest dijous a Deltebre i ha acordat donar suport per unanimitat a la iniciativa de la Taula de Consens pel Delta, perquè "el Delta de l'Ebre necessita solucions urgents. Una realitat que s'agreuja cada cop més i que cal que sigui prioritzada per l'Administració", segons han manifestat les cambres catalanes.

D'aquesta manera, mitjançant l'adhesió al manifest en defensa del Delta de l'Ebre, aquestes entitats reclamen a les autoritats competents, nacionals i internacionals:

  • Reconèixer el Delta de l'Ebre com un dels espais europeus més amenaçats per l'emergència climàtica, que afecta tant als seus sistemes naturals com al sistema socioeconòmic deltaic, la protecció del qual requereix mesures urgents a curt, mitjà i llarg termini.
  • Desenvolupar un Pla de Protecció del Delta de l'Ebre, prenent com a orientació estratègica les mesures recollides al document La problemàtica del Delta de l'Ebre enfront de la regressió i la inundació. Propostes d'actuacions consensuades des del territori, de la Taula de Consens pel Delta.
  • Mobilitzar els recursos necessaris per portar a terme aquest Pla i, així, protegir el Delta de l'Ebre enfront dels desafiaments presents i futurs de l'emergència climàtica.

Suport de les cambres catalanes a la Taula de Consens pel Delta

Després de la reunió, l'alcalde Francesc Arasa, així com diferents autoritats locals ebrenques han rebut els membres de la Comissió d'Ordenació del Territori de les cambres catalanes a la Platja de la Marquesa, on han fet un recorregut en el qual han pogut comprovar in situ la urgència d'actuació que requereix el Delta de l’Ebre.

Tot seguit, la Comissió d'Ordenació del Territori s'ha reunit amb alcaldes i membres de la Taula de Consens pel Delta, on han mostrat el seu suport a la iniciativa, que té com a finalitat la salvaguarda del Delta de l'Ebre. Rafa Sánchez, enginyer i portaveu tècnic de la Taula de Consens pel Delta, ha fet una presentació tècnica sobre el projecte Pla Delta, propostes d’actuacions consensuades des del territori.

Moment de la presentació tècnica sobre el projecte del Pla Delta de l'Ebre.

També et pot interessar...

La bandera blava tornarà a onejar a les platges de les Avellanes i Cap-Roig
13/05/2022
La bandera blava, el distintiu de qualitat que atorga la FEE (Foundation for Environmental Education), tornarà a onejar aquest estiu a les platges de Cap-Roig i les Avellanes de l'Ampolla, així com en vuit platges més de les Terres de l'Ebre.
La policia espanyola i la Policia Local de l'Ampolla desmantellen un punt de venda de cocaïna en un domicili de l'Ampolla
02/05/2022
La policia espanyola i la Policia Local de l'Ampolla han desmantellat un punt de venda de cocaïna en un domicili de la localitat en el qual vivien dos menors.
L'Ajuntament de l'Ampolla urbanitza el carrer Lliri de Mar, al barri del Baconé
24/02/2022
L'Ajuntament de l'Ampolla ha finalitzat les obres d'urbanització del carrer Lliri de Mar. Amb aquesta acció, que estava inclosa al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del municipi, el barri del Baconé ha quedat totalment urbanitzat.
L’Ampolla aporta 2.654,77 euros a La Marató de TV3, destinada a trencar tabús de la salut mental
24/02/2022
L'Ampolla ha aportat a la 30a edició de La Marató de TV3, dedicada a la salut mental, un total de 2.654,77 euros.
L’alcalde de l’Ampolla juntament amb la resta de batlles del Delta de l’Ebre reclamen al Parlament consens entre administracions i inversions urgents per preservar l’espai
16/02/2022
L'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, juntament amb la resta de batlles del Delta de l'Ebre han reclamat davant del Parlament de Catalunya consens entre les diferents administracions competents i la materialització urgent d'inversions per preservar la integritat de l'espai davant l'amenaça que pugui acabar submergit en bona part sota el mar en poques dècades.