La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal

La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal

La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal

La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

L'alcalde Francesc Arasa ha assistit aquest dijous a la visita de la vicepresidenta Tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a Amposta on ha formalitzat la inclusió de la Taula de Consens a l'espai Estat-Generalitat sobre el Delta del Ebre.

Aquesta nova taula conjunta es reunirà cada tres mesos. Tindrà un component altament tècnic per tal d'analitzar i coordinar les accions a realitzar per garantir el bon estat de conservació del Delta.

Pel que fa a les actuacions prioritàries a realitzar al Delta de l'Ebre, en l'àmbit de costes, la ministra ha posat sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal.

Així mateix, ha fixat l'estudi de la dinàmica fluvial amb l'alliberament controlat de sediments; el treball dels plans d'inundabilitat al tram baix de l'Ebre; la lluita contra les espècies invasores o les intervencions al litoral, amb una actuació urgent per evitar la inundació de l'illa de Buda.

Sobre l'avaluació ambiental estratègica del Pla de Protecció del Delta, Ribera ha explicat que s'està retardant perquè es vol realitzar una anàlisi global i a fons de les mesures que garanteixin la màxima preservació de l’espai natural.

En la visita també ha estat present, entre altres personalitats, el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

Visita ministra per a la Transició Energètica (1).jpeg

També et pot interessar...

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ampolla instal·la la cinquena minideixalleria urbana
21/03/2024
La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla ha instal·lat la cinquena minideixalleria urbana a l'Ampolla. El lloc on està ubicat és a la urbanització Mirador del Delta, al barri del Roqué.
Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC
29/02/2024
L'alcalde Francesc Arasa, el regidor d'Infraestructures del Litoral, Sebastià Castañeda, i el regidor de la Via Pública, José Luís Pitarque, juntament amb Toni España, cap provincial de Costes de l'Estat, i Manel de la Vega, senador del PSC, han visitat aquest dijous el Laboratori d'Enginyeria Marítima de l'Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum
01/02/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla ha atorgat aquest mes de gener les primeres bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en habitatges.
Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.
La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta
21/10/2023
La Taula de Consens del Delta de l'Ebre, de la qual forma part l'Ampolla, s'ha reunit recentment amb el conseller d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, per tal de fer seguiment de les actuacions emmarcades en l'Estratègia Delta de la Generalitat.