“Tinc il·lusió, ganes d’aprendre i orgull de tenir l’oportunitat de treballar per al meu poble”“Tinc il·lusió, ganes d’aprendre i orgull de tenir l’oportunitat de treballar per al meu poble”

“Tinc il·lusió, ganes d’aprendre i orgull de tenir l’oportunitat de treballar per al meu poble”

“Tinc il·lusió, ganes d’aprendre i orgull de tenir l’oportunitat de treballar per al meu poble”

“Tinc il·lusió, ganes d’aprendre i orgull de tenir l’oportunitat de treballar per al meu poble”

Ajuntament
  • Ajuntament
L'Entrevista

Gemma Caballé és investigadora postdoctoral a la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV). És doctora cum laude, la màxima qualificació que pot atorgar un tribunal a una tesi doctoral, en Dret amb menció internacional i va obtenir la beca de la Generalitat de Catalunya (Beca FI 2017) per cursar el doctorat sobre els nous reptes de la professió de la intermediació immobiliària a Espanya. És llicenciada en Dret amb Premi extraordinari a la URV (2014) i té el Màster en Dret de l'Empresa i la Contractació també amb Premi extraordinari a la URV (2015).

Prendre possessió com a regidora de l’Ajuntament de l’Ampolla a la meitat de l’actual legislatura t’ha agafat per sorpresa?

Totalment, però ha estat una grata sorpresa. A la candidatura de Junts per l’Ampolla de les eleccions municipals de 2019 ocupava la desena posició, de manera que no m’esperava que durant aquesta mateixa legislatura pogués prendre possessió com a regidora. Ara bé, com totes les bones sorpreses, quan l’alcalde Francesc Arasa m’ho va comunicar, em va fer moltíssima il·lusió.

És la primera vegada que ocuparàs un càrrec polític. Què n’esperes?

Em suposa tot un repte. Com quan comences qualsevol feina nova i no es té experiència, és una mescla d’emocions. D’una banda, tinc il·lusió, ganes d’aprendre i orgull de tenir l’oportunitat de treballar per al meu poble i, d’altra banda, respecte i responsabilitat per intentar fer-ho de la millor manera possible.

Estaràs al capdavant de tres regidories: Cultura, Cohesió Social i Comunicació. Aquesta darrera és una àrea nova. Fes-nos cinc cèntims de quines en seran les principals línies de treball.

Comunicar el dia a dia del que succeeix al nostre territori i al nostre poble, així com les accions o activitats que es duen a terme és una tasca importantíssima per tal que la població estigui correctament informada. Avui dia, és molt fàcil accedir a la informació a temps real, de manera que tot allò que no es comunica o no apareix als mitjans de comunicació, existeix el risc que passi desapercebut o es desconegui i, encara més, en un municipi petit.

L’Ampolla és una població molt activa durant tot l’any, no només a l’estiu, així que tenim moltes coses per explicar i donar a conèixer. La revista Marinada facilita la comunicació de tot allò que succeeix al nostre poble, sobretot a aquelles persones que no tenen accés a les noves tecnologies, però és evident que tant la premsa escrita com les revistes actualment ja no són un canal per seguir l’actualitat a temps real. Per això, l’objectiu d’aquesta àrea és promoure encara més la comunicació a través dels diferents mitjans que tenim a l’abast. Entre ells, les xarxes socials, creant perfils a altres plataformes on ara no som presents; el web de l’Ajuntament, que s’ha renovat fa poc per oferir una experiència més adaptada a les necessitats de la ciutadania; la ràdio, com a eina perquè tothom qui no tingui accés a les noves tecnologies pugui estar informat de l’actualitat de l’Ampolla al moment; i si s’escau, convocant rodes de premsa per enfortir la presència als mitjans de comunicació.

Seguint amb la comunicació, des de l’estiu passat que l’Ampolla té ràdio municipal, Delta.cat, una ràdio compartida amb tres municipis més del Delta de l’Ebre: Camarles, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Com creus que reforçarà la comunicació del municipi aquest altre canal?

És el primer cop que l’Ajuntament disposa d’una ràdio local, la qual permet donar a conèixer els diferents temes que afecten el nostre municipi, donar veu a les persones implicades en diferents àmbits i donar visibilitat al territori en general gràcies al fet d’estar compartida amb altres municipis. Es pot escoltar sintonitzant les freqüències 107.6 i 91.1 FM, per internet al web www.deltacat.cat i per la TDT. Recentment, s’ha posat en funcionament un servei per rebre les notícies a través de notificacions de WhatsApp i així estar informat de les últimes notícies, d’actes d’agenda i de nous podcasts i vídeos.

A la ràdio Delta.cat els oients poden trobar programes com El Recapte, El Far, De Bon Matí i Al Dia. Terres de l’Ebre, també música i notícies, entre altres continguts. Aquest canal és una excel·lent oportunitat perquè tots els ampolleros i ampolleres puguin conèixer tot el que succeeix en el nostre municipi i al territori. Us animo a escoltar-la, a seguir les seves xarxes socials i a subscriure-us al servei de WhatsApp per poder rebre les notificacions.

Fins ara, la regidoria de Cohesió Social havia estat coordinada per Àlvar Casanova, regidor a qui has pres el relleu. Continuaràs treballant en algun dels projectes que l’antic regidor va impulsar?

En la mesura que sigui possible es pretén continuar amb els projectes ja iniciats per l’antic regidor com ara el xec nadó, els ajuts per atendre situacions d'urgència puntuals i necessitats bàsiques de subsistència, la instal·lació de desfibril·ladors i també la iniciativa d’instal·lar una cadira adaptada per a persones amb mobilitat reduïda a la piscina municipal.

Tens al cap alguna altra iniciativa d’aquesta àrea que creguis interessant implantar a l’Ampolla?

Conèixer quins són els reptes que hem de fer front com a municipi en matèria d’habitatge, les necessitats d’habitatge social o el despoblament del territori són qüestions en les quals m’agradaria aprofundir. A més a més, impulsar accions encaminades a afavorir la igualtat i la inclusió. Són temes en els quals estic implicada tant en l'àmbit professional com personal i que es podrien promoure des de la Regidoria de Cohesió Social. Una altra línia que estem treballant juntament amb el Consell Comarcal del Baix Ebre és l’elaboració d’un protocol d’actuació en cas de violències sexuals en espais públics i d’oci, que esperem poder-lo aplicar en les properes festes majors.

Sempre has estat involucrada amb entitats i activitats culturals locals. Suposa un repte ferte càrrec de la Regidoria de Cultura?

La cultura ens identifica i permet desenvolupar-nos i expressar-nos tant en l’àmbit personal com de territori. Per això, és una àrea que no s’ha de descuidar, i més en un context de crisi com l’actual, on sempre hi ha el risc que els actes culturals puguin quedar en un segon pla tenint en compte les restriccions d’accés a causa de la pandèmia. Em va alegrar molt saber que coordinaria aquesta regidoria i, a la vegada, em suposa un desafiament important en un context com el d’ara, on no només estem en mig d’una pandèmia, sinó també on la llengua catalana es troba en perill, especialment, entre les generacions més joves.

Gemma Caballé - ràdio Delta.cat

També et pot interessar...

"Els efectes del canvi climàtic han arribat per quedar-s'hi i la solució a curt termini és adaptar-s'hi"
25/03/2024
Tomàs Molina fa més de 37 anys que treballa al servei de Meteorologia de TV3, on actualment és cap, i des de la irrupció de l’Instagram és influenciador en aquesta plataforma social. El conegut meteoròleg català és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona i periodista col·legiat.
"El congrés de ciència i cuina GastroMar l'Ampolla és una eina meravellosa per donar a conèixer totes les noves tendències que puguin afectar tant a l'alimentació com a la producció"
31/10/2023
Ricard Carbó és enginyer tècnic agrícola per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Amb més de trenta anys d’experiència en el món de l'aqüicultura, està especialitzat en disseny d'instal·lacions de piscifactories i participa en les investigacions de noves tècniques de cultiu d'organismes aquàtics.
“L'Hospital Comarcal d'Amposta és proper i familiar en el tracte, i això no es pot perdre, però caldrà adaptar-nos als nous temps”
14/06/2023
Daniel Pérez Soriano és diplomat en Infermeria, posseeix el Màster en Direcció d’Hospitals i Empreses Sanitàries i el Màster en Gestió Sanitària. També s'ha format en documentació clínica i informàtica i en gestió i organització de serveis sanitaris, cursant dos postgraus sobre aquests àmbits.
"Les Terres de l'Ebre és la zona on utilitzem més oli d'oliva per cuinar d'arreu de Catalunya"
10/03/2023
La dietista-nutricionista Roser Martí Cid és diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments, doctora en Nutrició i Metabolisme i posseeix el Màster en Nutrició i Metabolisme.
"El meu subconscient està impregnat de records d’olors, textures i gustos de l’Ampolla i això ha fet que els productes del Delta tinguin molta influència en la meva cuina"
14/11/2022
Ivan Margalef Sallés sempre ha tingut un gran vincle amb l’Ampolla. Des de molt petit ha passat els estius a la casa familiar que tenen al municipi i això ha fet que tingui un fort lligam amb tot el que envolta l’Ampolla i el Delta de l’Ebre.