Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiquesAtorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

La primera Junta de Govern del 2023 ha aprovat les primeres bonificacions en l'ICIO, l’impost d'obres, per a la instal·lació de nous equips fotovoltaics els quals han d’abastir d'electricitat de forma sostenible llars i locals comercials.

Aquesta bonificació és del 95% de la taxa i s’hi pot beneficiar tothom qui instal·li plaques d'autoconsum energètic.

Així mateix, ja es pot sol·licitar la bonificació de l'IBI per a totes aquelles instal·lacions que ja estiguin efectuades. Per obtenir-la s'han de complir els requisits que marca l'ordenança i aportar la documentació requerida en aquesta mateixa normativa. Aquesta bonificació és del 30% sobre la quota íntegra de l'impost, durant quatre anys, amb un topall de 300 euros anuals.

Alguns dels requisits per sol·licitar aquesta bonificació són:

  • Llicència atorgada o comunicació efectuada a l'Ajuntament de la instal·lació del sistema.
  • Referència cadastral de l'immoble on s'ubica la instal·lació.
  • Factura/es de la instal·lació.
  • Declaració responsable del titular per a la posada en servei d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió presentada davant la Generalitat de Catalunya, a efectes de l'obtenció de la inscripció al RITSIC (Registre d'Instal·lacions Tècniques de Seguretat Industrial de Catalunya) de la instal·lació.
  • Inscripció al RAC (Registre d'Autoconsum de Catalunya) de la instal·lació.
  • Inscripció al RASIC (Registre d'Agents de la Seguretat Industrial de Catalunya).
  • Memòria descriptiva o de disseny de la instal·lació.

Tota la informació està disponible a l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles.

També et pot interessar...

La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient dissenya un nou desplegable informatiu sobre la biodiversitat de Cap-Roig
27/04/2023
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla juntament amb l'Institut Rambla Prim de Barcelona han dissenyat un nou desplegable informatiu on es mostra la biodiversitat i la descoberta marina del litoral de Cap-Roig que es pot fer a través de l''snorkel'.
L’Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre que més envasos de vidre recicla
24/03/2023
L'Ampolla és el municipi de les Terres de l’Ebre de més de 3.500 habitats on més envasos de vidre es recicla, concretament durant el 2022 es van reciclar 65,2 quilos per habitant, segons dades d’Ecovidrio.
L'Ajuntament de l’Ampolla aconsegueix una subvenció europea per posar plaques solars a les instal·lacions esportives Jordi Pitarque Ceprià
16/03/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha aconseguit una subvenció Next Generation, que concedeix la Unió Europea, per posar plaques solars a les instal·lacions esportives Jordi Pitarque Ceprià.
Formació i Treball recull 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022
21/10/2022
Formació i Treball ha recollit 3.680 quilos de roba usada a l'Ampolla durant el primer semestre del 2022 a través dels dos contenidors del municipi per garantir la sostenibilitat mediambiental del municipi.
L'Ajuntament de l’Ampolla repartirà 6.000 gots reutilitzables al concert de Sopa de Cabra
19/08/2022
L'Ajuntament de l'Ampolla torna a apostar pels gots reutilitzables i en repartirà 6.000 durant el concert que Sopa de Cabra oferirà al municipi el divendres 26 d'agost, a les 23 hores, a l'esplanada del Camp de Futbol.