Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiquesAtorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Atorgades les primeres bonificacions en l’ICIO per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

La primera Junta de Govern del 2023 ha aprovat les primeres bonificacions en l'ICIO, l’impost d'obres, per a la instal·lació de nous equips fotovoltaics els quals han d’abastir d'electricitat de forma sostenible llars i locals comercials.

Aquesta bonificació és del 95% de la taxa i s’hi pot beneficiar tothom qui instal·li plaques d'autoconsum energètic.

Així mateix, ja es pot sol·licitar la bonificació de l'IBI per a totes aquelles instal·lacions que ja estiguin efectuades. Per obtenir-la s'han de complir els requisits que marca l'ordenança i aportar la documentació requerida en aquesta mateixa normativa. Aquesta bonificació és del 30% sobre la quota íntegra de l'impost, durant quatre anys, amb un topall de 300 euros anuals.

Alguns dels requisits per sol·licitar aquesta bonificació són:

  • Llicència atorgada o comunicació efectuada a l'Ajuntament de la instal·lació del sistema.
  • Referència cadastral de l'immoble on s'ubica la instal·lació.
  • Factura/es de la instal·lació.
  • Declaració responsable del titular per a la posada en servei d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió presentada davant la Generalitat de Catalunya, a efectes de l'obtenció de la inscripció al RITSIC (Registre d'Instal·lacions Tècniques de Seguretat Industrial de Catalunya) de la instal·lació.
  • Inscripció al RAC (Registre d'Autoconsum de Catalunya) de la instal·lació.
  • Inscripció al RASIC (Registre d'Agents de la Seguretat Industrial de Catalunya).
  • Memòria descriptiva o de disseny de la instal·lació.

Tota la informació està disponible a l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles.

També et pot interessar...

L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum
01/02/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla ha atorgat aquest mes de gener les primeres bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en habitatges.
Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.
La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta
21/10/2023
La Taula de Consens del Delta de l'Ebre, de la qual forma part l'Ampolla, s'ha reunit recentment amb el conseller d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, per tal de fer seguiment de les actuacions emmarcades en l'Estratègia Delta de la Generalitat.
L'Ajuntament de l'Ampolla, un dels primers consistoris al territori en proveir d'energia les dependències municipals a través de l'autoconsum col·lectiu
05/10/2023
A través de la instal·lació fotovoltaica que hi ha al sostre de l’edifici de l’Ajuntament s’abasteixen d’electricitat cinc edificis municipals: la Biblioteca Municipal, l’Escola Mediterrani, l’edifici polivalent, la Llar d’Infants Marinada i les instal·lacions del mateix consistori.
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient dissenya un nou desplegable informatiu sobre la biodiversitat de Cap-Roig
27/04/2023
La Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla juntament amb l'Institut Rambla Prim de Barcelona han dissenyat un nou desplegable informatiu on es mostra la biodiversitat i la descoberta marina del litoral de Cap-Roig que es pot fer a través de l''snorkel'.