El COPATE inicia la campanya per la implantació del nou model de recollida selectiva adaptada als grans productorsEl COPATE inicia la campanya per la implantació del nou model de recollida selectiva adaptada als grans productors

El COPATE inicia la campanya per la implantació del nou model de recollida selectiva adaptada als grans productors

El COPATE inicia la campanya per la implantació del nou model de recollida selectiva adaptada als grans productors

El COPATE inicia la campanya per la implantació del nou model de recollida selectiva adaptada als grans productors

Ajuntament
  • Ajuntament
Serveis

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la campanya informativa sobre el nou model de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptada als establiments considerats grans generadors de la zona litoral del Baix Ebre i Montsià. Una campanya que porta el lema Tanca el cercle i que està adreçada a un total de 310 establiments, principalment del sector de la restauració: restaurants, bars, cafeteries, hotels, càmpings, etc. Aquest dimarts, el president del COPATE, Xavier Faura, i l'alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, han visitat un dels restaurants de l’Ampolla on s'ha explicat el funcionament del nou servei.

Concretament, el COPATE informa els establiments de la necessitat de separar correctament l’orgànica, els aporta informació del nou servei de recollida pel que fa a freqüències i horaris, analitza les necessitats de cada establiment i, posteriorment, els facilitarà els cubells amb xip i adaptats a la seva producció.

Una vegada desenvolupada la campanya informativa i la distribució dels materials, s’iniciarà el servei amb el nou model de recollida que incorporarà les millores tecnològiques previstes. Unes millores que permetran fer un seguiment més acurat del comportament dels comerços implicats. I en aquest sentit, es promourà la corresponsabilitat, es garantirà el control d’ús i es farà possible l’establiment de mesures fiscals per part dels ajuntaments adaptades al pagament per generació de residus. “Facilitem la recollida de la fracció orgànica als grans productors, volem aconseguir més quantitat i qualitat, hem de reduir la taxa d’impropis per tal d’incrementar l’import de retorn del cànon de residus”, ha explicat Faura.

Amb el canvi de model de recollida selectiva es pretén augmentar la taxa de reciclatge per tal d’arribar als límits legals establerts per la Comissió Europea, els quals determinen que cal assolir un 55% de la recollida selectiva el 2025 i un 60% el 2030. Actualment, la taxa de recuperació al Baix Ebre i Montsià se situa entorn del 52%. “Hem de donar-li una empenta per arribar als objectius normatius”, ha dit el president del COPATE.

L’alcalde de l’Ampolla ha valorat positivament el nou servei que implantarà el COPATE i "aquest nou sistema permetrà també millorar la imatge del municipi turístic".

Pel que fa al cost d’aquesta actuació és de 236.391,94 euros, subvencionada parcialment per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest cost inclou la campanya informativa, el vehicle amb la tecnologia d’identificació prevista i els cubells adaptats per a la matèria orgànica comercial.

Contenidors del servei de recollida de matèria orgànica porta a porta
Presentació del servei de recollida de matèria orgànica porta a porta
Presentació del servei de recollida de matèria orgànica porta a porta

També et pot interessar...

L'Ajuntament de l'Ampolla posa en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana
16/10/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha posat en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ampolla que permetrà atendre les persones que necessiten orientació de qualsevol mena o bé volen presentar un suggeriment o una queixa.
El COPATE valora molt positivament l'acollida del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el porta a porta
06/09/2023
El president del COPATE, Xavier Faura, s'ha reunit recentment amb l'alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i amb el regidor de Gestió de Residus de l’Ampolla, Sebastià Castañeda, per fer una valoració sobre els primers mesos del servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors.
Obertes les inscripcions per als campus d’estiu de l’Ampolla
19/05/2023
Els infants de l’Ampolla aquest estiu podran triar entre diferents modalitats de campus, segons les seves preferències esportives i de lleure.
Fins al 15 de maig, respon l'enquesta de satisfacció sobre el menjador i els serveis d'acollida de l'Escola Mediterrani
25/04/2023
L'Ajuntament de l'Ampolla ha posat en marxa una enquesta de satisfacció a través de la plataforma digital 'Decidim l'Ampolla'.
L'Ampolla, un dels municipis capdavanters en aplicar el servei de recollida selectiva de la fracció orgànica porta a porta adaptat als grans productors
28/03/2023
L'Ampolla és un dels municipis del Baix Ebre capdavanters en aplicar el servei de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors que el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha començat a aplicar aquesta setmana.