"L'Ampolla va ser el punt de partida del camí que vaig decidir emprendre musicalment"

"L'Ampolla va ser el punt de partida del camí que vaig decidir emprendre musicalment"

"L'Ampolla va ser el punt de partida del camí que vaig decidir emprendre musicalment"

"L'Ampolla va ser el punt de partida del camí que vaig decidir emprendre musicalment"

Ajuntament
  • Ajuntament
L'Entrevista

Miquel Rullo Pérez, més conegut artísticament com a Miquel Rullo, és un jove cantautor de Sant Jaume d'Enveja amb fortes arrels a l'Ampolla que va començar a tocar la guitarra quan tenia 8 anys. Amb poc més de 20, ja ha compost nou cançons: Sueños en barco, Fugacidad, Crónicas de un suspiro, Alma de hierro, Queda’t, Butaques buides, No tot s’acaba aquí, Deu mil gràcies i Junto a ti nuestra canción, i ha gravat dos videoclips: Sueños en barco, on algunes localitzacions tenen lloc a l'Ampolla, i Deu mil gràcies. A la seva carrera musical també s'hi suma la recent publicació del disc Miquel Rullo.

El primer contacte amb la música va ser amb una orquestra local i poc després d'aquella primera actuació va començar, quasi de forma simultània, a tocar sol. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha format part de diversos grups musicals i, ja en solitari, ha cantat en diversos escenaris de Catalunya, com a l'editorial Comanegra, a Barcelona, on ha actuat en diverses ocasions, però l'emplaçament que destaca més que cap altre és el restaurant La Taverneta de l'Ampolla, el lloc que reconeix que ha estat el seu bressol musical.

En quin moment et vas adonar que cantar era més que una afició i t'hi volies dedicar professionalment?

Quan vaig començar a interessar-me per la música em centrava principalment a aprendre a tocar la guitarra i se'm feia impossible tocar i cantar a la vegada, feia molt poc que tocava i només em podia centrar en una de les dues coses. No va ser fins al cap d’un parell d'anys, quan ja tenia una mica més de domini sobre l'instrument, que vaig provar de fer les dues coses a la vegada. No em vaig preocupar per si tenia traça per cantar o no, només vaig veure que podia fer-ho i a poc a poc es va convertir en costum, fins al dia d'avui.

Ets autodidacta i compons tu mateix les cançons. Com vas començar?

Vaig començar component la meva primera cançó quan tocava amb un grup format per joves de la mateixa edat, llavors teníem 14 o 15 anys, però és una d'aquelles cançons que queden arraconades, ja que a mesura que compons vas veient allò que pots aprofitar i, sobretot, allò que no. La primera cançó pròpia que va sortir a la llum va ser Sueños en barco, composta el 2016 i estrenada el 2018.

Què volies transmetre amb aquesta primera cançó, Sueños en barco?

Moltes vegades componem a partir d'idees, conceptes o elements que anem captant des de qualsevol font que ens les proporcioni. En la majoria dels casos les cançons tenen un sentit concret i explícit, tot i això, en aquest cas, Sueños en barco és fruit de moltes idees recollides al llarg de molt de temps que, juntament amb l'ajuda de David Roman, amic i cantautor del territori, vam poder agrupar per tal de crear alguna cosa amb cert sentit musical. Òbviament, com qualsevol peça artística, té un significat i un objectiu. No obstant això, prefereixo donar el protagonisme a la lliure interpretació de cadascú. Crec que és una d'aquelles cançons que t'evoquen emocions diverses segons el moment i l'estat d’ànim.

T'hem sentit cantar en diverses ocasions a l'Ampolla. Com recordes aquestes actuacions?

L'Ampolla va ser el punt de partida del camí que vaig decidir emprendre musicalment. Agraeixo que els negocis i particulars del poble hagin apostat per mi tot aquest temps i a l'Ajuntament que hagi pensat amb mi per amenitzar actes com la Setmana del Comerç o les Festes del Carme. El tracte sempre ha estat immillorable. He de ressaltar que el poble de l'Ampolla el considero casa meva, ja que la meva mare és ampollera i l'Ampolla forma part de la meva sang. Sempre que hi actuo noto l'escalf de la gent, la que ha estat al meu costat des del principi.

Acabes de llençar el teu primer disc en solitari. Parla'ns d'ell…

He decidit donar-li el meu nom, Miquel Rullo, perquè és un disc amb un caràcter purament introspectiu i molt propi, que representa el meu camí, tant musicalment parlant, com en altres àmbits més personals i quotidians, des de la primera cançó que vaig compondre fins avui. És un disc enregistrat en acústic, autoproduït i autoeditat.

L’estiu és l’època durant la qual hi ha més activitat musical i a això se li suma que hauràs estrenat disc molt recentment. Com es presenten els mesos d’estiu, tot i la incertesa del moment a causa de la pandèmia?

Just abans d'aquesta sisena onada de la pandèmia de la Covid-19 tenia bona part de l'agenda plena, molts particulars i ajuntaments comptaven amb concerts meus, també m'havien contactat per amenitzar sopars d'empresa i altres actes. La mala sort va tardar poc a manifestar-se i pràcticament en qüestió de dos dies es van haver de cancel·lar o ajornar totes les actuacions que teníem programades, encara que últimament estic tornant a rebre peticions. La veritat és que la situació és d'una incertesa molt gran, però pel que he estat veient, la gent té cada cop més ganes d'assistir a actes culturals. La previsió és, en principi, bona i estic realment content de com es presenta l'estiu, sembla que anirà força bé. Esperem que l'estrena del disc ajudi a fer d'aquest estiu un estiu encara més exitós.

Miquel Rullo
Miquel Rullo

També et pot interessar...

"L'Ampolla és un dels millors llocs de la costa mediterrània per practicar vela"
22/08/2024
Guillermo Altadill és un experimentat navegant que dedica la major part del seu temps a entrenar i competir a diferents llocs del món. Quan no és a alta mar, resideix a l’Ampolla des de fa tres anys. Ha participat en deu voltes al món, travesses atlàntiques, circumnavegacions i competicions, acumulant més de 500.000 milles navegades. Altadill ha competit en quatre Volvo Ocean Race i ha establert rècords de velocitat en voltes al món -Trofeu Jules Verne-. A més de la seva experiència en grans vaixells oceànics, ha tingut èxit en classes olímpiques.
"Els efectes del canvi climàtic han arribat per quedar-s'hi i la solució a curt termini és adaptar-s'hi"
25/03/2024
Tomàs Molina fa més de 37 anys que treballa al servei de Meteorologia de TV3, on actualment és cap, i des de la irrupció de l’Instagram és influenciador en aquesta plataforma social. El conegut meteoròleg català és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona i periodista col·legiat.
"El congrés de ciència i cuina GastroMar l'Ampolla és una eina meravellosa per donar a conèixer totes les noves tendències que puguin afectar tant a l'alimentació com a la producció"
31/10/2023
Ricard Carbó és enginyer tècnic agrícola per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Amb més de trenta anys d’experiència en el món de l'aqüicultura, està especialitzat en disseny d'instal·lacions de piscifactories i participa en les investigacions de noves tècniques de cultiu d'organismes aquàtics.
“L'Hospital Comarcal d'Amposta és proper i familiar en el tracte, i això no es pot perdre, però caldrà adaptar-nos als nous temps”
14/06/2023
Daniel Pérez Soriano és diplomat en Infermeria, posseeix el Màster en Direcció d’Hospitals i Empreses Sanitàries i el Màster en Gestió Sanitària. També s'ha format en documentació clínica i informàtica i en gestió i organització de serveis sanitaris, cursant dos postgraus sobre aquests àmbits.
"Les Terres de l'Ebre és la zona on utilitzem més oli d'oliva per cuinar d'arreu de Catalunya"
10/03/2023
La dietista-nutricionista Roser Martí Cid és diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments, doctora en Nutrició i Metabolisme i posseeix el Màster en Nutrició i Metabolisme.