Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC

Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC

Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC

Representants de l'Ajuntament de l'Ampolla visiten el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC

Ajuntament
  • Ajuntament
Medi Ambient

L'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, el regidor d'Infraestructures del Litoral de l'Ajuntament de l'Ampolla, Sebastià Castañeda, i el regidor de la Via Pública, José Luís Pitarque de l'Ajuntament de l'Ampolla, juntament amb Toni España, cap provincial de Costes de l'Estat, i Manel de la Vega, senador del PSC, han visitat aquest dijous el Laboratori d'Enginyeria Marítima de l'Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Els investigadors Agustín Sánchez-Arcilla i Vicenç Gràcia han explicat durant la visita els diferents projectes que s'estan duent a terme al laboratori amb posidònia per evitar la regressió de la costa. Així mateix, han exposat els resultats d'aquestes recerques que s'estan aplicant a diversos punts del territori català i els procediments a seguir perquè l'efecte sigui òptim.

Els investigadors de la UPC han mostrat gran interès per la prova pilot que s'ha dut a terme aquest hivern a la platja de Cap-Roig amb la barrera de posidònia morta. A més a més, han demanat conèixer els resultats quan hagi passat l'actual període de temporals.

Un altre dels temes que s'han tractat és la fragilitat de la zona de l'Arenal, les possibilitats per recuperar-la i, el principal i més complex segons els investigadors, que es conservi en el temps.

Visita UPC (2).jpeg
Visita UPC (5).jpeg
Visita UPC (3).jpeg
Visita UPC (4).jpeg

També et pot interessar...

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ampolla instal·la la cinquena minideixalleria urbana
21/03/2024
La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla ha instal·lat la cinquena minideixalleria urbana a l'Ampolla. El lloc on està ubicat és a la urbanització Mirador del Delta, al barri del Roqué.
La ministra per a la Transició Ecològica posa sobre la taula la renaturalització i recuperació de la platja de l'Arenal
14/03/2024
L'alcalde Francesc Arasa ha assistit aquest dijous a la visita de la vicepresidenta Tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a Amposta on ha formalitzat la inclusió de la Taula de Consens a l'espai Estat-Generalitat sobre el Delta del Ebre.
L'Ajuntament de l'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum
01/02/2024
L'Ajuntament de l'Ampolla ha atorgat aquest mes de gener les primeres bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en habitatges.
Els establiments de l’Ampolla que participen adequadament amb la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE
16/11/2023
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Baix Ebre, concretament als municipis del Perelló, l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.
La Taula de Consens es reuneix amb el conseller d'Acció Climàtica per posar al dia les demandes de l'agenda Delta
21/10/2023
La Taula de Consens del Delta de l'Ebre, de la qual forma part l'Ampolla, s'ha reunit recentment amb el conseller d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, per tal de fer seguiment de les actuacions emmarcades en l'Estratègia Delta de la Generalitat.